Pretul pentru noul smartphone porneste de la 749 dolari, iar specificatiile sunt deosebite.

Publicat:14.09.2018, 06:01

Prezentat drept „telefonul care are cel mai avansat tip de ecran LCD”, noul iPhone Xr este cel mai ieftin dintre cele trei modele prezentate de Apple pe 12 septembrie.

Spre deosebire de iPhone Xs si Xs Max, modelul iPhone Xr are ecran LCD, de 6,1 inci, însa ca aspect partea din fata este la fel ca la celelalte doua si ca la vechiul iPhone X. Ecranul este edge-to-edge, Liquid Retina, o tehnologie îmbunatatita la nivel de display.

Telefonul are sistem FaceID, însa nu si 3D Touch, aceasta functie fiind înlocuita cu „haptic touch” - telefonul reactioneaza daca un buton este tinut apasat mai mult timp.

Desi nu are camera foto duala, ca iPhone Xs si Xs Max, acest model va face poze aproape la fel de bune. Camera de pe spate este de 12MP, wide-angle, cu lentila mare si stabilizare optica a imaginii.

Procesorul este la fel de bun ca la celelalte modele, respectiv A12 Bionic, care este cu pâna la 50% mai rapid ca A11, de pe iPhone X.

Bateria este mult mai buna ca la modelele cu ecran OLED: tine aproximativ 15 ore, asta înseamna cu pâna la 3 ore mai mult ca iPhone Xs si cu doua ore mai mult ca Xs Max.

Un alt detaliu care diferentiaza acest model de celelalte lansate recent îl reprezinta gama variata de culori în care va fi disponibil: negru, alb, rosu, albastru, coral, galben.

Telefonul este fabricat din aluminiu si are certificare IP67 pentru rezistenta la contactul cu apa.

iPhone Xr va fi disponibil în versiunile cu 64GB, 128GB si 256GB memorie interna, iar pretul de pornire pentru cea mai ieftina varianta este de 749 dolari.

Precomenzile vor începe abia pe 19 pctombrie, iar vânzarile dupa data de 26 octombrie.