protv.md
Stiinta
14 Sep 09:01

Cat de bun este iPhone Xr, modelul mai ieftin lansat de Apple

Pretul pentru noul smartphone porneste de la 749 dolari, iar specificatiile sunt deosebite.

 

Prezentat drept „telefonul care are cel mai avansat tip de ecran LCD”, noul iPhone Xr este cel mai ieftin dintre cele trei modele prezentate de Apple pe 12 septembrie.

 

Spre deosebire de iPhone Xs şi Xs Max, modelul iPhone Xr are ecran LCD, de 6,1 inci, însă ca aspect partea din faţă este la fel ca la celelalte două şi ca la vechiul iPhone X. Ecranul este edge-to-edge, Liquid Retina, o tehnologie îmbunătăţită la nivel de display.

 

Telefonul are sistem FaceID, însă nu şi 3D Touch, această funcţie fiind înlocuită cu „haptic touch” - telefonul reacţionează dacă un buton este ţinut apăsat mai mult timp.

 

Deşi nu are cameră foto duală, ca iPhone Xs şi Xs Max, acest model va face poze aproape la fel de bune. Camera de pe spate este de 12MP, wide-angle, cu lentilă mare şi stabilizare optică a imaginii.

 

Procesorul este la fel de bun ca la celelalte modele, respectiv A12 Bionic, care este cu până la 50% mai rapid ca A11, de pe iPhone X.

 

Bateria este mult mai bună ca la modelele cu ecran OLED: ţine aproximativ 15 ore, asta înseamnă cu până la 3 ore mai mult ca iPhone Xs şi cu două ore mai mult ca Xs Max.

 

Un alt detaliu care diferenţiază acest model de celelalte lansate recent îl reprezintă gamă variată de culori în care va fi disponibil: negru, alb, roşu, albastru, coral, galben.

 

 

Telefonul este fabricat din aluminiu şi are certificare IP67 pentru rezistenţa la contactul cu apa.

 

iPhone Xr va fi disponibil în versiunile cu 64GB, 128GB şi 256GB memorie internă, iar preţul de pornire pentru cea mai ieftină variantă este de 749 dolari.

 

Precomenzile vor începe abia pe 19 pctombrie, iar vânzările după data de 26 octombrie.

inprofunzime acasatv perfecte