protv.md
Sport
11 Jun 22:10

Simona Halep a adus in fata romanilor trofeul de la Roland Garros, pe Arena Nationala: „Trebuie sa visam” - VIDEO

Simona Halep le-a prezentat, luni seara, romanilor trofeul obtinut la Roland Garros, in cadrul unei ceremonii organizate pe Arena Nationala.

 

Mii de oameni s-au adunat, luni seara, să o aplaude pe numărul 1 mondial. 


 

Primarul Capitalei a luat cuvântul înaintea Simonei, dar a fost huiduită. „Bine ai venit în România, bine ai venit la Bucureşti. Nu pot decât să îmi exprim satisfacţia că ai venit acasă, că ai venit în ţara noastră. Nu fac altceva decât să îmi exprim satisfacţia că ai venit în ţară, aşa că îţi prezint cheia oraşului. Te felicit şi îţi urez mult succes”i-a spus primarul Capitalei, Garbriela Firea, în timp ce oamenii au huiduit-o.

 

Simona a luat apoi cuvântul, în ovaţiile celor prezenţi pe Arena Naţională: Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit în această seară aici. Am vrut special să vin să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Astăzi am ajuns în ţară şi bucuria mea e mult mai mare decât pe terenul central de la Paris. Sunt foarte emoţionată, nu m-am aşteptat la aşa ceva. Este un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă, aşa cum o spun mereu. Aceste performanţe au venit şi sunt 100% din ţara noastră şi mereu am crezut că, chiar dacă provin dintr-o ţară micuţă, se poate face o performanţă mare. Peste tot unde merg în lume am parte de dvs., de un public numeros, care este şi călduros. La Paris a fost o atmosferă incredibilă şi toţi mi-au spus după aceea că nu s-a mai întâmplat să se cânte imnul unei ţări, să se rostească şi cuvintele. Vreau să vă mulţumesc, aţi făcut ceva minunat. Bineînţeles că acest drum a fost foarte lung, aşa cum ştiţi cu toţii.”, a spus sportiva, vizibil emoţionată, în timp ce oamenii din tribune au scandat „Simona, Simona.”

 

 

„Vreau să mulţumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit până acum, vreau să cred că vom avea mai mulţi campioni, trofeul să fie începutul unei noi generaţii de campioni şi de ce nu, şi în alte sporturi. Sper să avem mai multă încredere în noi, ca oameni, şi să credem totuşi că avem forţă să facem orice ne dorim, dar trebuie să visăm mai întâi. N-aş vrea să mai plec de pe scena asta, este foarte frumos. Vreau să vă mulţumesc, e un moment deosebit”, a mai spus jucătoarea.

 

 

Pe scenă a venit şi Ilie Năstase, care a felicitat-o pe jucătoare: „Sunt foarte mândru de Simona, că şi eu am trecut prin aceeaşi situaţie. Am trecut prin trei finale până să iau un Grand Slem. O felicit şi pe ea şi pe părinţii ei, pentru că dacă nu erau ei, Federaţia făcea mai puţin”, a spus Ilie Năstase.

 

„Este jucătoarea numărul 1 din lume, se numeşte Simona Halep şi o iubim cu toţii”, a spus şi George Cosac. La auzul acestor vorbe, publicul a început să aplaude şi să îi scandeze numele.

 

Şi tatăl jucătoarei a preluat cuvântul, numind-o pe fiica sa o „minune”.

 

„Ceea ce am făcut, am făcut fapte. Îi mulţumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat un asemenea cadou... A fost cadoul meu, iar Dumnezeu face fapte prin noi oamenii, minuni. Sper ca în continuare să iasă cât mai mulţi spotivit cât mai sus decât Simona”, a spus şi tatăl Simonei, Stere Halep.

 

 

„Vreau să vă mai mulţumesc încă o dată pentru că aţi venit în această seară. Este cea mai fericită seară din viaţa mea. Mulţumesc şi la mai multe trofee”, a conchis ea.

 

Sâmbătă, numărul 1 mondial a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe jucătoarea americană Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

 

Halep a obţinut victoria după două ore şi trei minute în faţa numărul 10 mondial, la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

 

 

Vizibil emoţionată, Speedy Simo, cum o alintă presa internaţională, campioana de la Roland Garros a aterizat luni după-amiază pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

 

Aeronava care a adus-o acasă, de la Paris a fost întâmpinată cu toate onorurile, pe aeroportul Henri Coandă. Boeing-ul nou-nouţ al Tarom-ului a trecut printr-un arc de triumf, format din jeturile de apă ale maşinilor de intervenţie. Este salutul cu cea mai mare însemnătate, pe orice aeroport din lume.

 

 

„Mă bucur foarte mult că văd atât de mulţi oameni aici, alături de mine. Vreau să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Nu este el prea mare, dar înseamnă foarte mult! Cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulţi suporteri la toate meciurilor, aşa că nu pot decât să le mulţumesc tuturor romanilor. Să ne bucurăm împreună de această realizare. Acest trofeu este şi al meu, şi al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat! Vă mulţumesc pentru această primire (...) Când s-a cântat imnul a fost cel mai frumos moment al vieţii mele. Organziatorii mi-au spus că nu s-a întâmplat niciodată în istoria turneului ca versurile imnului să fie rostite pe teren. Rar îmi dau lacrimile pe teren, dar a fost un moment emoţionant pentru mine”, a declarat ea într-o conferinţă de presă.

 

inprofunzime acasatv perfecte