protv.md
Sport
16 Jul 18:51

Roger Federer a scris istorie la Wimbledon. L-a invins in finala pe Marin Cilic si devine astfel unicul jucator cu opt trofee pe iarba londoneza si 19 titluri de Mare Slem in palmares - VIDEO

Roger Federer a scris istorie la Wimbledon. L-a invins in finala pe Marin Cilic si devine astfel unicul jucator cu opt trofee pe iarba londoneza si 19 titluri de Mare Slem in palmares. In finala de dublu, romanca Monica Niculescu a suferit o infrangere dureroasa. Alaturi de o taiwaneza, ea a cedat in ultimul act in fata rusoaicelor, Makarova si Vesnina.
Roger Federer a scris istorie la Wimbledon. L-a invins in finala pe Marin Cilic si devine astfel unicul jucator cu opt trofee pe iarba londoneza si 19 titluri de Mare Slem in palmares - VIDEO

 


Roger Federer este noul rege al Angliei la tenis, dupa ce, astazi in finala de simplu masculin de la Wimbledon, l-a batut in trei seturi pe Marin Cilic, scor 6 la 3, 6 la 1 si 6 la 4.

 

Roger FEDERER, CAMPION WIMBLEDON: ‘‘ E atât de bine. Nu pot să cred că s-a întâmplat asta din nou.  ’’

 

 Astfel, la aproape 36 de ani, pe care ii va implini pe 8 august, Federer si-a adaugat in palmares cel de-al 19-lea turneu de Mare Slem, record absolut in tenisul masculin.

 

In finala de dublu feminin de la Wimbledon, romanca Monica Niculescu si taiwaneza Hao-Ching Chan nu au avut nicio sansa, aseara.  Rusoaicele Makarova si Vesnina nu au cedat nici macar un game. S-au impus fulgerator, in doar 54 de minute, dupa un dublu categoric de 6 la 0.

 

Acesta este cel de-al treilea titlu de Grand Slam castigat de Makarova si Vesnina in cariera, dupa cele de la Roland Garros, in 2013, si un an mai tarziu la US Open. De partea cealalta pentru romanca Monica Niculescu, aceasta a fost prima finala majora din cariera.

 

Romanca pleaca acasa cu un cec de 200 de mii de euro. In schimb tenismena din Spania, Garbine Muguruza, va incasa cu 2 milioane de euro mai mult, dupa ce a cucerit marele trofeu, in concursul de simplu.

 

Muguruza a invins-o, dupa 67 de minute de joc, pe americanca Venus Williams, scor 7 la 5 si 6 la 0. Pentru jucatoarea din Spania acesta este cel de-al doilea titlu major din cariera, dupa cel castigat la Roland Garros, in urma cu un an.

inprofunzime acasatv perfecte