protv.md
Sport
17 May 12:25

Karolina Pliskova a spart scaunul arbitrului la Roma si risca sanctiuni

Jucatoarea ceha Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a spart cu racheta scaunul arbitrului Marta Mrozinska dupa ce a pierdut partida disputata cu Maria Sakkari din Grecia, locul 42 WTA, in turul al doilea al turneului de la Roma, relateaza news.ro.Incidentul care a înfuriat-o peste măsură pe jucătoarea din Cehia a avut loc în decisiv, la scorul de 5-5, 30-30. Pliskova a trimis un smeş în terenul advers, dar arbitrul de margine a considerat că mingea a fost aut. Karolina i-a cerut arbitrului de scaun, Marta Mrozinska, să verifice urma. Pentru că nu a ştiut care este urma smeşului sportivei cehe, abitrul i-a dat punctul Mariei Sakkari, care a câştigat ghemul al 11-lea şi ulterior meciul, cu 3-6, 6-3, 7-5.


Pliskova nu a uitat acel punct şi, la final, a refuzat să dea mâna cu Mrozinska şi a lovit cu racheta scaunul arbitrului până i-a făcut o gaură în lateral. Gestul ei va fi aspru sancţionat de WTA.

 

Kristyna Pliskova, sora Karolinei, a cerut ca Mrozinska să nu mai arbitreze meciuri ale gemenelor.

 

“Cel mai prost văzut vreodată în WTA şi sper ca doamna Marta Mrozinska să nu mai arbitreze niciodată vreun meci de-al meu sau de-al Karolinei. Pe lista neagră pentru totdeauna”, a scris Kristyna, pe Twitter.

 

Sakkari va evolua în optimi la Roma cu germana Angelique Kerber, locul 12 WTA, care a eliminat-o pe Irina Begu, în turul al doilea.

inprofunzime acasatv perfecte