protv.md
Sport
10 Oct 08:55

Aur pentru Moldova, la Jocurile Olimpice de tineret. Inotatoarea Tatiana Salcutan a stabilit performanta uriasa pe distanta de 200 de metri spate - FOTO

Aur pentru Moldova, la Jocurile Olimpice de tineret. Inotatoarea Tatiana Salcutan a stabilit performanta uriasa pe distanta de 200 de metri spate. A fost a doua finala a moldovencei la competitia de la Buenos Aires.

 

Imnul Moldovei a rasunat la Buenos Aires, dupa ce Tatiana Salcutan a reusit o cursa fenomenala pe distanta de 200 de metri spate. Moldoveanca a concurat impotriva unor sportive din SUA, Canada sau Rusia si a avut un start mai slab. Salcutan nu a fost nici in top 3, dupa primele 100 de metri.

 

Apoi, insa, inotatoarea noastra a dat dovada de o viteza fenomenala si a devansat adversarele sale. Salcutan a castigat incredibil cursa, cu un timp de 2 minute 10 secunde si 13 sutimi.

 

Canadianca Madison Broad a luat argintul, iar Kaylee McKeown, din Australia, a obtinut bronzul. Tatiana Salcutan a adus, astfel, prima medalie pentru Moldova, la Jocurile Olimpice de tineret 2018, desfasurate la Buenos Aires.

 

Ea a mai concurat in finala probei de 100 de metri bras, in care a ocupat locul 8. Acum 4 ani, la Olimpiada de tineret de la Nanjing, canotorul Serghei Tarnovschi cucerise, pentru Moldova, o medalie de aur.

inprofunzime acasatv perfecte