protv.md
Social
28 Oct 20:15

Nuci verzi in prag de iarna. Un barbat din Telenesti si-a deschis o afacere unica in tara noastra. Acesta vinde nuci verzi, care ajung pe rafturile magazinelor: "Am fost inspirat de Pro TV" - VIDEO

Obisnuiti sa le cumparam de la piata sau de pe marginea drumului, acum le putem gasi si pe rafturile magazinelor. Un producator de la noi si-a deschisa o afacere unica pentru tara noastra si vinde nuci verzi prelucrate si ambalate in supermarket-urile din tara. Ideea ii apartine lui Vitalie Doroftei din Telenesti, care acum cauta piata de desfacere si inafara tarii.
Nuci verzi in prag de iarna. Un barbat din Telenesti si-a deschis o afacere unica in tara noastra. Acesta vinde nuci verzi, care ajung pe rafturile magazinelor: "Am fost inspirat de Pro TV" - VIDEO

 

Vitalie Doroftei spune ca ideea afacerii i-a venit intamplator.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Am fost inspirat chiar de ProTv. In fiecare an cand se incepe sezonul de nuci sunt reportaje unde se spune: s-a inceput nucile curatire si se arata cum oamenii curata, ca e afacere profitabila. Ne-am gandit de ce sa nu incercam."

 

Asa ca s-a apucat de lucru. Nucile le cumpara de la un producator dintr-o localitate vecina. Acestea ajung la fabrica curatate, spalate si calibrate. Dupa ce sunt dezinfectate le sparge.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR:  "Spargerea nucii e prima etapa. Unde e bine unde nu. A doua etapa e lucrul manual. Daca acolo nu s-au spart pe aici."

 

Ulerior, nucile ajung in caserole. Ca mai apoi sa fie cantarite si ambalate.

 

Vitalie DOROFTEI, PRODUCATOR: "Ambalarea are loc cu atmosfera modificata si de dorit la temperatura."

 

Astfel, pana a aduce nucile pe rafturile din magazine, barbatul trebuie sa depuna o munca destul de migaloasa. Este ajutat si de familie. Pentru ca oamenii sa guste din miezul proaspat, producatorul testeaza in fiecare zi care sunt conditiile de pastrare a nucilor.

 

Si lucreaza la lansarea unor noi produse. Si pentru ca investitiile sunt mari, spera ca in curand sa-si poate duce marfa si peste hotare.

inprofunzime acasatv perfecte