protv.md
Social
07 Jan 08:31

Statiunile montane din Romania, luate cu asalt de moldovenii care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi - VIDEO

Statiunile montate din Romania au fost luate cu asalt de moldovenii si rusi care sarbatoresc Craciunul pe stil vechi. Cu mesele pline de bucate si lautari petrecaretii s-au distrat pana dimineata. Distractia a continuat si astazi.
Statiunile montane din Romania, luate cu asalt de moldovenii care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi - VIDEO

 

Cei mai multi dintre moldoveni sunt clienti fideli ai hotelurilor si pensiunilor din Poiana Brasov. Aceasta familie din Chisinau este deja la a cincea vacanta de iarna petrecuta in Romania.

 

“Ne-am indragostit de Poiana Brasov, de munte, de zapada, de tot ce tine de Romania.”

 

 Moldovenii spun ca trebuie sa marcheze Craciunul cu tot felul de bucate alese. Asta ca sa aiba parte de un an imbelsugat. Seful acestui restaurant cunoaste bine traditia asa ca si-a umplut camara cu bunatati.

 

“Avem borcanul bunicii, pastrame, sarmale, curcan, purceii, fripturi. Tot au mancat.” 

 

 Mos Craciun a invatat deja ca trebuie sa bata de doua ori drumul catre statiunile montane. O data pe stil nou si apoi pe cel vechi.  


Peste 800 de moldoveni au petrecut aseara si la Sovata, in judetul Mures. Pentru ei, ziua inceput cu spa, tratamente si multa relaxare.

 

“Incarcam bateriile pentru anul 2018.”


“Luam si sanatate, aer.”

 

 Este formula pentru un Craciun pe stil vechi  perfect. Spre seara, gazdele s-au grabit sa le satisfaca poftele oaspetilor, astfel ca au pregatit un meniu special cu bucate rusesti si cateva specialitati ardelenesti: sarmale, costita afumata, iar de pe mese nu a lipsit pomana porcului. Iar, dupa cateva pahare de vin, moldovenii au aratat ca stiu sa se distreze.

 

“Multumim gazdei care ne-a primit.”

 

“Romanii ca de obicei sunt foarte primitori.”

 

Sarbatoarea continua si in aceasta seara.

inprofunzime acasatv perfecte