protv.md
Social
28 Jul 19:40

S-au intrecut la prins peste. Zeci de pescari de la noi, dar si din Ucraina s-au adunat pe malul Nistrului, unde au stat nemiscati cateva ore pentru a prinde cat mai mult peste. Castigatorul va fi desemnat duminica - VIDEO

S-au intrecut la prins peste. Zeci de pescari de la noi, dar si din Ucraina s-au adunat pe malul Nistrului, unde au stat nemiscati cateva ore pentru a prinde cat mai mult peste. Participantii au trebuit sa concureze nu doar unii cu altii, dar si cu vremea care nu a tinut astazi cu ei. Competitia se va desfasura si maine, cand va fi ales un castigator.
S-au intrecut la prins peste. Zeci de pescari de la noi, dar si din Ucraina s-au adunat pe malul Nistrului, unde au stat nemiscati cateva ore pentru a prinde cat mai mult peste. Castigatorul va fi desemnat duminica - VIDEO

 

Pescarii s-au adunat pe malul Nistrului inca de aseara. Veniti cu toate instrumentele necesare, acestia au avut o noapte pentru a se pregati. De dimineata au fost impartiti pe sectoare, iar odata ce-au auzit startul, au aruncat unditele in apa.

 

Participantii spun ca primesc placere de la pescuit, dar mai ales atunci cand sunt la intrecere.

 

“Avem niste scule, prindem la rama la mamaliga prindem un peste, am prajit ieri am mancat, avem cor avem de toate, gaz plita.”

 

Alexandru spune ca prinde peste de mai bine de 20 de ani. A mostenit pasiunea pescuitului de la tatal sau. El spune ca de mic copil vine la raul Nistru, asa ca stie unde se prinde cel mai bine.

 

“La Nistru trebuie sa fie undita, mai trainica ca la iaz, aici apa este curgatoare, trebuie sa o arunci cat mai departe, nuoi prindem asa, la rama.”

 

In concurs s-au inscris si pescari din Ucraina. Acesti Barbati au venit din Odesa. Spun ca vremea ploioasa nu i-a facut sa renunte la competitie.

 

“Asta este tot, este viata. Toate weekend-urile mergem la pescuit, pe orice timp, ploaie, ninsoare, inghet. Duminica avem o traditie cu prietenii, atmosfera este perfecta, pentru pescuit nu-i timp rau.”

 

“Pescuitul este adrenalina, rabdare, plus la asta si competitie. Pe asa timp concurezi nu doar cu pescarii, dar si cu vremea.”

 

La intrecere au fost prezenti cativa arbitri, care aveau grija sa nu fie incalcate regulile. Pescarii erau apreciati dupa cantitatea de peste prins, dar si dupa dimensiune. Competitia va continua si maine, iar la finalparticipantii vor fi premiati. Cine va ocupa locul intai, va reprezenta tara la campionatul mondial de spining. 

 

Sergiu MOROZ, SECRETAR FEDERATIA DE PESCUIT SPORTIV: “Sunt 3 iesiri a cate o ora, la 15 minute se strang toti si iarasi iese in sctoarele diverse. - Cine face totalurile? - Este un borderou unde este lista, 3 arbitri in fiecare zon, dupa totul se sumeaza.”

 

Campionatul este organizata de Liga de spining din Moldova, care face parte din Federatia de Pescuit Sportiv. Competitia este la a 9-a editie. In acest an s-au inscris 48 de participanti.

inprofunzime acasatv perfecte