protv.md
Social
09 Jan 07:59

Republica Moldova a pierdut in 2017 patru pozitii in clasamentul mondial al libertatii presei. Cum sta Romania si Ucraina la acest capitol - ZdG.md

Republica Moldova a pierdut in 2017 patru pozitii in clasamentul mondial al libertatii presei, fata de rezultatul inregistrat in 2016 si s-a situat pe locul 80 din 180 de tari. Statul vecin, Romania, marcheaza o imbunatatire a situatiei la acest capitol si se plaseaza pe pozitia 46, noteaza Ziarul de Garda.

 

Crestere in clasament înregistrează şi cealaltă ţară vecină, Ucraina, doar că aceasta se află pe o poziţie mult inferioară, locul 102. Cea mai multă libertate a presei există în Norvegia, Suedia şi Finlanda, iar cea mai puţină – în Coreea de Nord, Turkmenistan şi Eritrea, potrivit Indexului Mondial al Libertăţii Presei din 2017, realizat de organizaţia internaţională Reporteri fără Frontiere, scrie zdg.md.

 

Autorii clasamentului scriu că mass-media din R. Moldova este diversificată, dar extrem de polarizată, asemeni situaţie din ţară, care se caracterizează prin instabilitate cronică şi influenţa excesivă a oligarhilor. „Linia editorială a principalelor instituţii media se corelează îndeaproape cu interesele politice şi de afaceri ale proprietarilor lor. Independenţa jurnalistică şi transparenţa proprietăţii mass-media sunt provocări majore. Mass-media se luptă între ele într-un climat exacerbat de criza ucraineană, iar lipsa independenţei autorităţii de reglementare în radiodifuziune continuă să fie o sursă de îngrijorare”, scrie organizaţia Reporteri fără Frontiere.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI O PUTETI GASI PE ZIARUL DE GARDA

inprofunzime acasatv perfecte