protv.md
Social
04 Feb 17:16

Reducerile anuntate in ultima zi a expozitiei Fabricat in Moldova i-a facut pe zeci de oameni sa dea navala pe la tarabe: au plecat acasa cu mure, miere, carnati si bauture cu diferite arome - VIDEO

Astazi s-a incheiat expozitia Fabricat in Moldova, de la Moldexpo, asa ca zeci de oameni au dat navala pe la tarabe, fiind ademeneti de ultimele reduceri. Putini au plecat acasa cu mainile goale, spre bucuria comerciantilor. Cei din urma au anuntat promotii si au invitat vizitatorii la degustari, astfel ca intr-un final s-au laudat cu vanzari bune.
Reducerile anuntate in ultima zi a expozitiei Fabricat in Moldova i-a facut pe zeci de oameni sa dea navala pe la tarabe: au plecat acasa cu mure, miere, carnati si bauture cu diferite arome - VIDEO

 

Inainte de a ajunge la expozitie, oamenii au zabovit pe la tarabele amenajate afara, mai ales ca au fost invitati de comercianti la degustari, dar si promotii. 

 

“Oferta zilei: 2 la 50. “

 

 “Cat de mare si frumoasa este!”

 

Acest barbat, din Glodeni, deja de 5 ani, creste mure.  Are un teren de 3 hectare, dar spune ca vrea sa se extinda, pentru a ajunge si pe piata europeana.  

 

“Ne place ca este o activitate creativa. Vrem sa ne extindem la cultura afinelor… “ 

 

Si pentru ca a fost ultima zi de expozitie, cei veniti au plecat acasa cu pungile pline. In plin sezon rece, oamenii s-au aprovizionat, mai ales, cu produse apicole. 

 

 “ Cat am luat? Foarte mult! Pentru ca spun ca este natural. “ 

 

“Am gustat miere de rapita. Mi-a placut foarte mult. “

 

Mierea a fost adusa de la Basarabeasca, de acest barbat, care spune ca si-ar dori ca produsele sale sa ajunga si pe rafturile magazinelor din Europa. Recunoaste insa ca se confrunta cu dificultati la export. 

 

“ Avem birocratie...” 

 

Desi era multa lume la expozitie, incat nu aveai unde sa arunci un ac, oamenii au stat ore bune si au trecut pe la toate tarabele, spre bucuria comerciantilor. Mirosul de afumatura i-a ademenit pe zeci de vizitatori la tejgheaua cu mezeluri. 

 

Secretul este in modul de preparare a carnii, imprumutat de la localnicii din satul Ratus, Criuleni.  

 

Si cum de pe nici o masa de sarbatoare nu poate lipsi alcoolul, la mare cautare a fost tuica de casa. Aici, oamenii au gasit bautura cu fel de fel de arome. 

 

“14 feluri: gutuie, caise…. De la 72 pana 350 de lei. “ 

 

Si fructele uscate s-au bucurat de o mare atentie. 

 

 “- Ce pret are? - 65 de lei.- Este gustos.  “

 

O mica Italie au gasit oamenii la tarabele cu paste. E tehnologie italiana, dar produse autohtone, spun vanzatorii. Unde mai pui ca si preturile sunt foarte accesibile. 

 

Mai putine vanzari a avut Angela Sobol, care spune ca moldovenii prefera sa manance cat mai gustos, dar mai putin sanatos. 

 

A fost forfota mare la imbracaminte si incaltaminte. “Ultimele reduceri”, s-a tot auzit printre randuri.  

 

 “ Super! “ 

 

Astazi, a fost ultima zi a expozitiei “Fabricat in Moldova”, care a durat 4 zile. Evenimentul se afla la cea de-a 17-a editie.

inprofunzime acasatv perfecte