protv.md
Social
10 May 19:20

O expozitie ca o calatorie prin restaurante din diferite tari s-a deschis la Chisinau. Vizitatorii au gustat kebab cu rodie si cascaval cu usturoi: "Este ceva nou". "Sunt foarte gustoase" - VIDEO

Kebab din rodie, cascaval cu usturoi si condimente din toata lumea. Toate au putut fi gasite la o expozitie dedicata industriei alimentare, care si-a deschis usile astazi in capitala. Vizitatorii s-au perindat de la o masa la alta si au gustat din mancaruri.
O expozitie ca o calatorie prin restaurante din diferite tari s-a deschis la Chisinau. Vizitatorii au gustat kebab cu rodie si cascaval cu usturoi: "Este ceva nou". "Sunt foarte gustoase" - VIDEO

 

De parca s-au pomenit la o mica piata de la Istanbul, oamenii au stat la aceasta taraba la care erau expuse fel de fel de bunatati turcesti. Noutatea zilei a fost kebabul din rodie. 

 

"Asa-numitul kebab din rodie ori din caise uscate. Iese un kebab dulce din fructe."

 

 Vizitatorii au putut gusta fructe uscate, drajeuri si renumita baklava. 

 

"90 la suta din produse este ceva nou pentru Moldova. Este totul proaspat. Va servim cu cafea si ceai."

 

Iar mirosul de cafea ce venea de la o alta masa te ducea cu gandul in inima orasului Napoli. Acest italian a adus la eveniment produse specifice tarii sale. 

 

"Aveam cafea facuta la Napoli, oras cunoscut in toata lumea pentru calitatea de cafea. Avem ulei de masline, ulei balzamic."

 

 Giovanni locuieste la Chisinau de 10 ani si spune ca in acest timp s-a indragostit de bucatele moldovenesti, dar si de femeile de la noi.

 

"Fetele din Moldova sunt frumoase. Eu fac sarmale, mamaliga."

 

 Iar pentru cei care vor sa pregateasca acasa mancaruri din bucataria altor tari, au fost expuse condimente din diferite colturi ale lumii. Sunt fabricate la Comrat, dar ingredientele - aduse din strainatate.

 

"Incercam sa colaboram cu fermierii nostri, pentru ca ei sa creasca ierburile, tinand cont de preferintele noastre. Este posibil sa crestem toate aceste ierburi la noi."

 

 Iubitorii de ravioli si paste au avut parte de surprize la expozitie.

 

"Paste cu sfecla si morcov."

 

 Iar inainte de a cumpara, vizitatorii au putut gusta bucatele pregatite chiar la targ.

 

"Sunt foarte gustoase."

 

 La eveniment i-am gasit si pe acesti doi francezi, care locuiesc in satul Horodiste, unde au pornit o afacere cu cascaval. 

 

"Avem cascaval de capra, care este maturat. Cascaval cu busuioc, cu nuca, usturoi."

 

 Ca niste bijuterii, prajiturile japoneze au fost aranjate frumos la vitrina. Pentru o bucata, cumparatorii au scos din buzunar 17 lei. Este un pret promotional, spun comerciantii.

 

"De obicei, ajunge pana la 28 de lei si mai mult. Are inghetata in mijloc si e invelita cu orez."

 

Expozitia dureaza patru zile si se va incheia duminica. 

inprofunzime acasatv perfecte