protv.md
Social
10 Jun 19:06

Maratonul impotriva traficului de fiinte umane, organizat astazi de politisti, a blocat traficul rutier in centrul capitalei: participantii au venit sa spuna "Nu traficului de fiinte umane" - VIDEO

Politistii au organizat astazi un maraton impotriva traficului de fiinte umane, insa au blocat traficul rutier. Cum bulevardul Stefan cel Mare in perimetrul strazilor Ismail- Toma Ciorba a fost inchis, pe drumurile adiacente s-au format ambuteiaje. Ministrul de Interne Alexandru Jizdan si-a cerut scuze de la soferi, motivand ca este un eveniment important.

 

VIDEO IN CURAND

 

“Foarte greu, sau facut niste intreceri in centru. Nu-i normal daca e ceva legat cu sportul trebuie sa faca unde e aer curat nu unde sunt masini, in parc.”

 

“Rau mergem. In ambuteiaje stam! Care la rosu, care la verde merge, care cum poate asa merge.”

 

Sute de oameni printre care zeci de politisti au alergat astazi pe strazile capitalei in cadrul evenimentului organizat de IGP, cu genericul “Nu traficului de fiinte umane”. Startul s-a dat din Piata Marii Adunari Nationale, iar in fruntea coloanei a fost ministrul de Interne si Ambasadorul SUA la Chisinau.

 

Participantii au alergat in perimetrul strazilor Ismail si Toma Ciorba pe o distanta de cinci kilometri. Ei spun ca prin acest maraton vor sa sensibelizeze oamenii despre problemele din societate si nu in ultimul rand sa promoveze sportul.

 

Pentru copii a fost amenajat un teren de joaca, ateliere de creatie si starturi vesele.

 

“ Fac un instrument muzical, din pahare si hrisca”

 

“Desenez, pe mama, tata, fratele sora , e interesant e bine”

 

Alexandru Jizdan a alergat alaturi de fiul sau si colegii de serviciu. El si-a cerut scuze de la soferi ca din cauza evenimentului s-au format ambuteijae.

 

Alexandru JIZDAN, MINISTRUL DE INTERNE: “Ne cerem scuze pentru convenientele produse astazi. Soferii se mai enerveaza dar trebuie sa ne respectam.”

 

Potrivit politiei in primele trei luni ale anului 2018 au fost inregistrate 48 de infractiuni legate de traficul de fiinte de umane, fiind inregistrate peste 120 de victime. Autoritatile mentioneaza ca numarul sesizarilor este in crestere.

inprofunzime acasatv perfecte