protv.md
Social
13 May 19:05

Invazie de omizi la Suruceni. Larvele daunatoare au afectat copacii din preajma Manastirii Sfantul Gheorghe, dar si numerosi arbori din padurea din localitate. Ce spun cei de la Manastire - VIDEO

Invazie de omizi la Suruceni. Larvele daunatoare au afectat copacii din preajma Manastirii Sfantul Gheorghe, dar si numerosi arbori din padurea din localitate. Cei de la manastire sunt ingrijorati si cer autoritatilor sa intervina.
Invazie de omizi la Suruceni. Larvele daunatoare au afectat copacii din preajma Manastirii Sfantul Gheorghe, dar si numerosi arbori din padurea din localitate. Ce spun cei de la Manastire - VIDEO

 

De cum s-a incalzit afara, copacii din preajma Manastirii Sfantul Gheorghe din satul Suruceni au infrunzit. Insa, in cateva zile frunzele parca au disparut. Totul din cauza omizilor care au invadat arborii.

 

“Uitativa frunzele sunt mancate total.”

 

Omizile se raspandesc si la copacii care se inalta in padurea din apropierea manastirii.

 

egumena EPISTIMIA, STARETA MANASTIRII: In fata noastra se afla un copac din cei secular, este regletabil ca si el este afectat. Daca o sa priviti atent ve-ti observa ca ese afectat frasinul si se extinde la tei.”

 

Cei de la manastire spun ca au stropit copacii. Munca lor este, insa, zadarnica.

 

egumena EPISTIMIA, STARETA MANASTIRII: Am stropit am incercat sa fac ce pot, dar avem nevoie de ajutor.”

 

Stareta manastirii a chemat un angajat al Inspectoratului Ecologic de Stat, pentru a  examina situatia. 

 

Ion CALINIUC, ANGAJAT, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT:Am constat ca arborii sunt afectati de un o insecta daunatoare, urmeaza a implica in situtia creta organele din Cadrul Mold Silva, pentru a gasi solutia.”

 

Specialistul spune ca e nevoie urgent de luat masuri pentru a opri invazia omizilor.

 

Ion CALINIUC, ANGAJAT, INSPECTORATUL ECOLOGIC DE STAT:Daca se interveni prompt saptamana viitoare atunce pagubile vor fi minime, cea mai efectiva metoda, este stropirea cu aviatia, aceste actiuni vor fi efectuate sper eu. "

 

Tot el sustine ca una dintre cauzele care a dus la aparitia insectelor daunatoare ar fi incalzirea brusca a vremii.

inprofunzime acasatv perfecte