protv.md
Social
06 Jan 13:46

In 2017 librariile au devenit tot mai vizitate, iar numarul celor care scot bani din buzunar pentru o carte este in crestere. Care au fost cele mai vandute carti - VIDEO

In 2017 librariile au devenit tot mai vizitate, iar numarul celor care scot bani din buzunar pentru o carte este in crestere. Cele mai vandute carti in anul trecut au fost chiar cele ale autorilor autohtoni. Cititorii au ales de pe rafturi romanele dar si au cautat solutii la promebleme prin cartile de dezvoltare personala.
In 2017 librariile au devenit tot mai vizitate, iar numarul celor care scot bani din buzunar pentru o carte este in crestere. Care au fost cele mai vandute carti - VIDEO

 

Directorii  de librarii spun ca in 2017 au observat o crestere a vanzarilor de carti. Tot mai multi locuitori ai capitalei s-au pierdut printre stilaje in cautarea lecturilor. Cele mai solicitate au fost romanele.

 

Ion BARGAN, DIRECTOR LIBRARIE: “Literatura Contemporana. Oamenii vor sa vada viata pe care o traiesc ei prin prisma acestor povesti care sunt scrise, istorii in viata.” 

 

Elena RAILEAN, MANAGER VANZARI: “Chiar s-au mentinut in top romane lui Nicolae Dabija, "Te blestem sa te indragostesti de mine" si Romanul Tatianei Tabuleac, "Vara in care mama a avut ochii verzi". Mentionam romanele lui Jo Moio, inaite sa te cunosc un barbat si o femeie.”

 

In topul preferintelor s-a mentinut  romanul “Trei Metri deasupra Cerului” tradus pentru prima data anul acesta in limba romana. De asemenea s-au bucurat de un succes deosebit cartile scriitorilor autohtoni precum “In urma pasilor tai.”

 

Ion BARGAN, DIRECTOR LIBRARIE: "Au fost multi dintre cei care au cautat o reteta pentru o viata mai buna in cartile de dezvoltare personala."

 

Elena RAILEAN, MANAGER VANZARI: “Sa caute niste idei pentru probleme.Dintre acestea. Secretele succeseului, de la idei la Bani, puterea prezentului.” 

 

 Cea mai scumpa carte aparuta in librarii in 2017 este  “Cartea de aur” si costa  1000 de lei.

 

Ion BARGAN, DIRECTOR LIBRARIE: “Este o carte cu personalitatile nascute in Republica Moldova care s-au afirmat in intreaga lume, invatori, personalitati din film stiinte.” 

 

Cartea include o colectie de peste 1800 de biografii ale omenilor nascuti la noi sau cu radacini basarabene. In Cartea de aur aflam cine este basarabeanul care a participat la proiectarea automobilului Ferrari, sau cel care a devenit Doctor Honoris Causa in 48 de universitat ale lumii sau care a inventat helicopterul!

inprofunzime acasatv perfecte