protv.md
Social
03 Feb 18:56

Dupa ani buni de cand au terminat scoala, zeci de absolventi ai unui liceu din capitala s-au revazut si... au incercat sa se simta din nou elevi: au vorbit despre notele de 2, fuga de la ore si au cantat impreuna - VIDEO

Revederi placute si emotionante la liceul Vasile Alecsandri din capitala. Dupa mai multi ani, conform traditiei in prima sambata din luna februarie, fostii absolventi s-au reunit si au depanat amintiri. Au vorbit despre notele de doi si fuga de la ore, trasnaile din curtea scolii, dar si emotiile de la ore.
Dupa ani buni de cand au terminat scoala, zeci de absolventi ai unui liceu din capitala s-au revazut si... au incercat sa se simta din nou elevi: au vorbit despre notele de 2, fuga de la ore si au cantat impreuna - VIDEO

 

"Elevul ce va amintinti de la lectia noastra de chimie din clasa a noua? Tin minte formula apei ca asta e cea mai usoara"

 

19 ani au trecut de cand Alexandru Cauia, acum decan la o universitate din capitala, a parasit bancile liceului. Fosta diriginta   insa a tinut sa-i aminteasca cum e sa te simti din nou elev, asa ca l-a luat la intrebari.

 

Alecandru CAUIA: “Am noduri in gat, nu de aceea ca imbatranim, dar de aceea ca nu mai poti intoarce timpul. Noi facem lectii de dans si eram clasa perfecta pentru ca eram. Eram 42 de oameni, 21 de baieti si 21 de fete.”  

 

Nina Saptefrati, isi aminteste cu nostalgie nu doar de fostii elevi, dar si profesorii care acum 25 de ani au pasit  pragul liceului.

 

Nina SAPTEFRATI, PROFESOR: “Atunci in 90 era o pleada de profesori cu care le-am facut pe toate. Multi dintre ei nu mai sunt.”

 

Emotii a avut si Nelea Bulgari. A fost eleva primei promotii a liceului Vasile Alecsandri, iar astazi doar ea a pasit pragul liceului. Nu a avut cu cine depana amintiri, dar mare i-a fost bucuria cand a regasit in holul liceului fotografiile fostilor dascali si colegi. 

 

Nelea BULGARI: “Vai de mine, cate emotii. In  aceasta poza sunt din promotia noastra doar ca  din alt profil.”

 

Cei care insa si-au intalnit fostii colegi spun ca anii au trecut ca o clipa. Parca mai ieri erau copii si faceau sotii prin curtea scolii.

 

“18 ani da? Tin minte o fetita de la noi din clasa a fost jignita si toti baietii au iesit sa o apere. Diriginta ne-a intrebat unde sunt, noi nu I-am dat de gol. Ne-a pus cate un doi.” 

 

“Colega mi-a adus aminte ca am stricat usa de la cantina. Si am mai fugit toti de la lectii. De ce ati fugit? Sa avem ce sa ne aminti.”

 

Astazi fostii elevi au venit, la randul lor, cu propriii copii. 

 

“Am venit sa-i artam prin ce am trecut noi.”

 

Nicoleta si Alisa au absolvit recent liceul. Acum sunt studente, insa cu drag isi amintesc de banca unde au stat impreuna.

 

“Bancile niciodata nu au fost comode, dar sunt o parte frumoasa din viata de elev.”

 

Absolventii au avut parte si de suprize. Actualii elevi le-au pregatit un spectacol.

 

“M-am regasit in dans. Din pacate din acei 20 de ani ma regasesc doar eu aici. “

 

Apoi au cantat impreuna.

 

Unii care nu au reusit vina la spectacol au trecut in graba pe la liceu pentru a le aduce flori fostilor profesori.

 

Intalnirea cu absolventii are loc, de regula, in primul week-end din februarie.

inprofunzime acasatv perfecte