protv.md
Social
20 Jan 17:10

La multi ani, Ion! Satenii din Rusestii Noi au intins masa mare si au cantat: "Pe mine ma cheama Ion". Crestinii ortodocsi de stil vechi il cinstesc pe Sfantul Ioan Botezatorul - VIDEO

Crestinii ortodocsi de stil vechi il cinstesc astazi pe Sfantul Ioan Botezatorul. Satenii din Rusestii Noi au mers de dimineata la biserica, iar dupa slujba au organizat un ospat la Casa de Cultura din localitate. Au intins mese pline cu bucate si au cantat pentru cei care isi sarbatoresc ziua numelui.
La multi ani, Ion! Satenii din Rusestii Noi au intins masa mare si au cantat: "Pe mine ma cheama Ion". Crestinii ortodocsi de stil vechi il cinstesc pe Sfantul Ioan Botezatorul - VIDEO

 

A fost o mare petrecere la Casa de Cultura din Rusestii Noi, data in cinstea celor care poarta numele Ion. Muzica a rasunat la maxim.

 

Iar in acest timp, cativa barbati pregateau o ciorba de miel si izvar, dupa o reteta locala.

 

“Asa izavar numai la Rusestii Noi se face.”

 

Traditia este pastrata de ani de zile, spun localnicii.

 

Cu acesta ocazie, preotul din Rusesti a interpretat o melodie de pe scena Casei de Cultura, iar oamenii si-au scos telefoanele mobile pentru a surprinde momentul.

 

La sarbatoare a venit si ministrul degrevat al Educatiei si Culturii, Monica Babuc, alaturi de presedintele Raionului Ialoveni. Acestia au tinut discursuri, iar apoi au gustat din ciorba. Unii localnici cred ca aparitia celor doi a fost un show inainte de alegeri. 

 

Monica BABUC, MINISTRUL DEGREVAT AL EDUCATIEI: "Vizita DVS, e legata de alegeri? - E legata de sarbatoare. Preotul m-a invitat".

 

“Au venit acum demostrativ inaite de alegeri.”

 

Inainte de ospat, oamenii au mers la slujba oficiata la biserica din localitate, unde astazi erau mai multi barbati decat femei.

 

Anatolie STAFANOV, PAROHUL BISERICII DIN RUSESTII NOI: “Ce trebuie sa lua azi la biserica? Lingurile.”

 

Ion a implinit astazi 13 ani. De dimineata a mers la biserica cu parintii, iar seara spune ca isi asteapta oaspetii.

 

Astazi crestinii ortdocsi il cinstesc pe Sfantul Ioan Botezatorul. Cel despre care se scrie in Biblie ca l-a botezat pe Isus. Totodata, peste 10 mii de barbati din tara isi sarbatoresc ziua numelui.

inprofunzime acasatv perfecte