protv.md
Social
14 Feb 10:38

Astazi, de Ziua Indragostitilor, se implinesc 83 de ani de la nasterea poetului Grigore Vieru. Elevii unui liceu din capitala au cantat si au recitat poezii in memoria marelui poet: "Ne-a reprezentat pe noi" - VIDEO

Grigore Vieru ar fi implinit astazi 83 de ani, daca nu s-ar fi stins in teribilul accident. Rudele, dar si simpli cetateni au depus astazi flori la mormantul sau din cimitirul de pe strada Armeneasca, iar elevii unui liceu din capitala organizat un adevarat spectacol in memoria marelui poet.
Astazi, de Ziua Indragostitilor, se implinesc 83 de ani de la nasterea poetului Grigore Vieru. Elevii unui liceu din capitala au cantat si au recitat poezii in memoria marelui poet: "Ne-a reprezentat pe noi" - VIDEO

 

Cu lumanari in mana, elevii de liceul Columna din Chisnau au recitat poezii in memoria marelui poet.

 

"Grigore Vieru a fost un mare poet, care a aratat limba noastra tuturor, ne-a reprezentat pe noi si ne-a deschis un nou viitor, cantecele care le-a scris le cunosc si le cant in continuare."

 

"Grigore Vieru a fost un mare poet al literaturii romane, el a aratat prin poezii sufletul de mama , a aratat neamul streamosesc. Mi-au placut toate poeziile despre mama, deoarice sufletul de mama nimeni nu-l v-a putea inlocui."

 

"Eu personal ma mandresc cu asemenea scriitori, cu asemenea tezauri a natiunii noastre, imi place foarte mult literatura sa, deaceea si am cantat astazi una dintre piesele scrise pentru Ion si Doina Aldea Teodorovici, sunt foarte patrunzatoare si cu un sens profund."

 

"In primul rand Grigore Vieru a fost un om care a ridicat in plan primoridial pe mama, limba si patria, acesta a dus crucea in spate a natiunii noastre, si continua sa o duca si acum acolo in ceruri."

 

 Aceasta profesoara spune ca 14 februarie este o zi importanta in liceu.

 

Angela SANDU, PROFESOARA DE LIMBA SI LITERATURA ROMANA: "Poetul mamei, poetul copilului, poetul neamului, am facut o activitate extracureculara, am cantat prin versul lui vieru, ne-am amintit, l-am comemorat. l-am valorificat, aceasta am facuto pe parcursul intregei zile."

 

 Depuneri de flori si omagii au fost aduse poetului la mormantul sau, dar si la bustul de pe Aleea Clasicilor din Capitala. Grigore Vieru a murit pe 18 ianuarie 2009 intr-un accident de circulatie. Masina in care se afla s-a izbit violent de un panou publicitar.

inprofunzime acasatv perfecte