protv.md
Politic
24 Apr 16:47

Munteanu spune ca daca va ajunge primar va fa ce tot posibilul ca aeroportul sa ajunga in posesia primariei. Liberalul, insa, n-a putut sa explice cum va face asta intrucat aeroportul a fost concesionat pentru 49 de ani - VIDEO

Initiativele vin cu nemiluita in campania electorala. Astazi, liberalul Valeriu Munteanu a spus ca Aeroportul Chisinau ar trebui sa ajunga in posesia primariei si ca daca va ajunge sa conduca orasul va face tot posibilul sa realize acest lucru. Munteanu, insa, n-a putut sa explice cum va face asta in conditiile in care aeroportul a fost concesionat pentru 49 de ani.
Munteanu spune ca daca va ajunge primar va fa ce tot posibilul ca aeroportul sa ajunga in posesia primariei. Liberalul, insa, n-a putut sa explice cum va face asta intrucat aeroportul a fost concesionat pentru 49 de ani - VIDEO

 

Valeriu MUNTEANU, CANDIDAT PL:  “Vom cere ca guvernul sa verifice daca conditiile au fost respectate de-a lungul anilor din 2013. Acolo era stablit clar cand trebuia sa fie introdus primul milion.”

 

Valeriu Munteanu sustine ca daca va ajunge primar va face asa incat primaria Chisinau sa devina actionar majoritar al aeroportului si sa anuleze contractul de concesiune. 

 

Valeriu MUNTEANU, CANDIDAT PL: "Exista hotare de guvern prin care se stabiliste modul de transmitere a bunurilor in proprietate publica. Voi initia modificarea acestei hotariri de guvern si o voi transmite celor care au drept de initiativa legislativa.” 

 

 Munteanu nu ne-a spus de ce deputatii PL, care au drept de initiativa legislativa, nu fac asta acum si nici nu a precizat cu ce l-ar ajuta functia de primar sa se ocupe de aeroport. 

 

Valeriu MUNTEANU, CANDIDAT PL: “Aeroportul din Chisinau a fost furat si a devenit o masina de facut bani si de obtinut favoruri politice pentru Vlad Plahotniuc si Igor Dodon.” 

 

Purtatorul de cuvant al democratior, Vitalie Gamurari spune ca Munteanu se promoveaza aducand acuzatii liderului PD, Vlad Plahotiuc, iar presedintele tarii nu a reactionat. In mai 2013, Aeroportul a fost concesionat pentru 49 de ani companiei Avia Invest.

 

Un an mai tarziu, firma ajuns sa fie condusa de Ilan Shor, cel care ulterior a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare in dosarul fraudei bancare. El se declara nevinovat si inca nu a ajuns la puscarie, asteptand o sentinta finala. Pentru functia de primar de Chisinau lupta treisprezece candidati.

 

PPDA l-a inaintat pe Andrei Nastase, PSRM pe Ion Ceban, liberalii pe Valeriu Munteanu, Partidul Sor pe Reghina Apostolova, Partidul Democratia Acasa pe Vasile Costiuc.

 

Casa Noastra Moldova merge in alegeri cu Alexandr Rosco, Partidul Societatii Progresiste cu Andrei Munteanu, Maxim Braila va reprezenta Partidul Popular, Partidul Verde Ecologist l-a desemnat pe Victor Stratila, Constantin Codreanu e candidatul PUN, Alexandra Can - al PNL, Alexandru Matu reprezinta Partidul Ruso-Slavean, iar Silvia Radu va candida independent.

 

Alegerile locale in Chisinau vor avea loc pe 20 mai, dupa ce Dorin Chirtoaca si-a dat demisia. Urmatorul primar se va afla in functie timp de un an.

inprofunzime acasatv perfecte