protv.md
Politic
20 Jun 10:09

Vadim Pistrinciuc, despre faptul ca instanta nu a validat rezultatele alegerilor: „Adio democratie, inseamna mult mai mult si mult mai grav. Distrugerea "contractului social" dintre cetateni si putere”

„Adio democratie, inseamna mult mai mult si mult mai grav. Distrugerea "contractului social" dintre cetateni si putere”. Asta a scris Vadim Pistrinciuc pe pagina sa de facebook, dupa ce instanta a anuntat invalidarea rezultaleor alegerilor locale din Chisinau si anularea mandatului primarului ales Andrei Nastase.

 

Vadim PISTRINCIUC, DEPUTAT PLDM: "Nu ştiu care este miza acestei actiuni mizerabile, daca e conştientă sau nu. Nici nu stiu cu ce se va termina. Cert este una, anularea acestor alegeri, dincolo de clarificarea oficială - "adio" democraţie, înseamnă mult mai mult si mult mai grav.

 

Distrugerea "contractului social" dintre cetăţeni si putere. Destrămarea legământului dintre om si stat (sau aparenta acestuia). Legământ care a facut posibilă timp de 26 de ani trecerea peste crize, revolte, conflicte, lipsuri, dezamagire si saracie a societăţii noastre.

 

Indiferent cât de greu era, omul traia macar cu dreptul de a vota, cu speranţa de a produce o schimbare. Acest contract, legământ a fost călcat in picioare aseara, nocturn. Însă speranţa nu poate fi furată. Ne aparţine.

 

Nu putem prognoza ceea ce e in afara bunului simţ şi a proceselor politice. Insa, in asa momente cetatenii trebuie sa fie uniti si auziti!"

 

Ieri noaptea, alegerile locale de la Chisinau au fost declarate nule. Mandatul primarului ales, Andrei Nastase, nu a fost validat de magistrati. Decizia a fost anuntata de magistrata Judecatoriei Chisinau, sediul Centru. Astfel, actualul primar interimar, Ruslan Codreanu ramane in functie. Codul electoral spune ca pana la alegerile locale generale din 2019 nu pot fi organizate scrutine noi.

inprofunzime acasatv perfecte