protv.md
Politic
11 May 20:42

Silvia Radu si Ion Ceban vor acumula cele mai multe voturi daca duminica ar avea loc alegeri, iar in turul doi Radu ar castiga alegerile cu 52 la suta din voturi. Sondaj - VIDEO

Candidatul independent Silvia Radu si socialistul Ion Ceban vor acumula cele mai multe voturi daca duminica ar avea loc alegeri. Arata datele unui studiu realizat de Centrul de Cercetari Sociologice din Moldova. Potrivit sondajului in turul doi Radu ar castiga alegerile cu 52 la suta din voturi.
Silvia Radu si Ion Ceban vor acumula cele mai multe voturi daca duminica ar avea loc alegeri, iar in turul doi Radu ar castiga alegerile cu 52 la suta din voturi. Sondaj - VIDEO

 

Pe 20 mai, la alegerile pentru funcţia de primar al mun. Chişinău, dvs cu cine aţi vota?

 
Silvia Radu – 23,2%

Ion Ceban – 22,7%

Andrei Năstase – 12,8%

Constantin Codreanu – 6,5%

Reghina Apostolova – 4,0%

Valeriu Munteanu – 2,9%

Alţi candidaţi – 2,2%

Nu sunt hotărât – 25,7%


Conform studiului, daca alegerile ar fi  duminica, Silvia Radu si Ion Ceban ar obtine aproximativ aceleasi numar de voturi. Astfel, pentru Radu ar vota 23 la suta, iar candidatul PSRM, ar acumula  peste 22 la suta.

 

Pe a treia pozitie se afla candidatul PPDA, Andrei Nastase care ar acumula aproximativ 13 la suta din voturi. Mai putin de 7 la suta ar acumula canididatul PUN, Constantin Codreanu, iar  Reghina Apostolova 4 la suta din sufragii.

 

Liberalul Valeriu Munteanu ar obtine mai putin de 3 la suta, iar ceilalti candidati ar acumula impreuna 2 la suta. Datele sondajului mai arata ca aproximativ 26 la suta dintre alegatori nu stiu pentru cine sa-si dea votul.

 

Sergiu RAEVSCHI, PRESEDINTE CSSM:Va fi o lupta stransa intre cei doi canindati. Silvia Radu vine ca un candidat independent, desi stim ca lumea o asociaza cu guvernarea.”

 

 In turul doi, potrivit aceluiasi sondaj, Silvia Radu ar acumula 52 la suta, iar Ion Ceban – 48 la suta. 

 

Contactat de Pro TV sa comenteze datele studiului, purtatorul de cuvant al Silviei Radu a declarat ca adevaratul sondaj va fi pe 20 mai, iar socialistul Ion Ceban, Vasile Costiuc de la Democratia Acasa, candidatul partidului Ruso-Slavean Alexandru Matu si liberalul Valeriu Munteanu  au calificat studiul drept unul manipulator.

 

Nu crede in datele prezentate azi nici Victor Stratila de la Partidul Verde Ecologist, care spune ca acestea sunt trucate.

 

Alexandra Can, candidatul PNL, Maxim Braila de la partidul Populuar si Alexandr Rosco, candidatul partidului Casa Noastra-Moldova au spus ca nu comenteaza. Andrei Nastase de la PPDA nu a raspuns la telefon, iar purtatorul de cuvant al partidului Sor ne-a spus ca va reveni mai tarziu cu un raspuns.

 

Candidatul PUN, Constantin Codreanu a declarat ca datele acestui sondaj sunt mai aproape de adevar, iar fostul presedinte Traian Basescu s-a aratat multumit ca acesta creste in sondaje. 

 

Care sunt principalele probleme ale Chişinăului?

Drumurile – 34%

Curăţenia – 23%

Starea blocurilor – 14%

Trotuarele – 9%

Transportul public – 7%

Relaţia cu funcţionarii publici – 6%

Siguranţa cetăţeanului 5% 

Altceva – 2%


Datele sondajului mai arata ca cei mai multi dintre locuitorii capitalei sunt nemultumti de drumuri, curatenia din oras, starea blocurilo si de transportul public. 

 

Sondajul a fost realizat, potrivit autorilor  din surse proprii, de Centrul de Cercetari Sociologice din Moldova, in perioada 30 aprilie – 8 mai pe un esantion de 750 de respondeti. Marja de eroare de este 3 la suta. 

inprofunzime acasatv perfecte