protv.md
Politic
26 Apr 17:41

Placutele neutre care vor fi acordate soferilor din stanga Nistrului au starnit dispute in Parlament. Liberalii si liberal-democratii, nedumeriti de decizia Guvernului de a semna acest acord - VIDEO

Placutele neutre care vor fi acordate soferilor din stanga Nistrului au starnit astazi dispute in Parlament. Liberalii si liberal-democratii s-au aratat nedumeriti de decizia Guvernului de a semna acest acord cu Tiraspolul si au chemat viceprim-ministrul pentru reintegrare sa dea explicatii. Propunerea a fost respinsa de majoritatea deputatilor.
Placutele neutre care vor fi acordate soferilor din stanga Nistrului au starnit dispute in Parlament. Liberalii si liberal-democratii, nedumeriti de decizia Guvernului de a semna acest acord - VIDEO

 

Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “Semnarea acestei decizii comune cu un caracter contradictoriu din punct de vedere consitutional, comporta probleme precum aspecte financiare. In Transnistria sunt mii de autovehicule, de unde vor fi luate fonduri, se creaza permise pentru  finantarea regimului.”

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Daca o sa sa stam sa numaram capicile o sa pierdem nu miliardele, dar tara.”

 

Eugen CARPOV, DEPUTAT GPPEM: “In societate exista diverse opinii este nevoie de o clarificare, dar trebuie sa ne gandim cum sa o facem.”

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Este putina din bunele initiative menita sa asigure libertatea circulatiei acelor cetateni si libertatea afacerilor. “

 

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Sa nu aducem in parlament aceste chestiute sa le politizam si sa facem camapnie electorala.”

 

Roman BOTAN, PRESEDINTE COMISIA DE SECURITATE, PARLAMENT: "Trebuie sa fie libertatea circulatiei in ambele sensuri. Iar colegii din parlament nu pot merge acolo, cu exceptia unor deputati."

 

Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: "Acest dialog trebuie sa fie."

 

Propunerea nu a fost acceptata pentru a fi introdusa pe ordinea de zi. Marti a fost semnat un acord intre Chisinau si Tiraspol care prevede ca vor fi emise placute neutre pentru soferii din stanga Nistrului, incat acestia sa poata calatori liber in toata lumea. Decizia vizeaza doar persoanele fizice.

 

Un autovehicul nu va putea avea in acelasi timp un numar neutru si unul transnistrean. Placutele neutre vor fi eliberate din 1 septembrie 2018 la doua centre de la Tiraspol si Rabnita, deschise cu asistenta OSCE.

 

Mecanismul reprezinta un angajament luat in urma reuniunii in formatul 5+2 de la Viena din noiembrie 2017. Uniunea Europeana a salutat ideea spunand ca acest lucru va apropia cele doua maluri.

inprofunzime acasatv perfecte