protv.md
Politic
05 May 19:20

Munteanu spune ca a trimis o scrisoare lui Filip si Plahotniuc. Liberalul cere ca interpretul rus Iosif Kobzon sa fie declarat persona non-grata in Moldova. Replica partidului SOR - VIDEO

Liberalul Valeriu Munteanu cere ca interpretul rus Iosif Kobzon sa fie declarat persona non-grata in Moldova. Totodata el solicita excluderea candidatului partidului Sor din cursa pentru primaria capitalei pe motiv ca l-ar aduce pe 12 mai pe Kobzon la Chisinau cu banii furati din cele trei banci. In replica cei de la Partidul Sor declara ca Munteanu se teme ca va pierde in fata candidatului lor Reghina Apostolova si vine cu astfel de acuzatii precizand, ca acest concert nu este un eveniment electoral, si unul cultural.
Munteanu spune ca a trimis o scrisoare lui Filip si Plahotniuc. Liberalul cere ca interpretul rus Iosif Kobzon sa fie declarat persona non-grata in Moldova. Replica partidului SOR - VIDEO

 

Munteanu crede ca Iosif Kobzon va fi platit pentru concertul de la Chisinau din banii furati de Ilan Sor din Banca de Economii si cere autoritatilor sa examineze aceste lucru, iar re caca urmandidatul partidului Sor la functia de primar al capitalei sa fie exclus din cursa. 

 

Munteanu spune ca a trimis astazi o scrisoare lui Filip si Plahotniuc. Cei doi deocamdata nu au reactionat. Intr-un comunicat de presa Partidul Sor declara ca Munteanu se teme ca va pierde in fata Reghinei Apostolova si din aceasta cauza vine cu astfel de acuzatii.

 

"Acest concert, programat pentru 12 mai n Parcul Afgan, este organizat de Fundaţia Miron Shor, iar, cheltuielile financiare pentru organizarea concertului pot fi uşor verificate  în baza doumentelor juridice relevante, pe care le vom prezenta cu bucurie oricărui organ de control. Noi categoric infirmăm orice legătură între acest eveniment cultural şi alegeri.” se arata in comunicatul partidului Sor.

 

Cu cerinte adresate guvernarii a venit astazi si candidatul PPDA, care s-a aratat preocupat de starea raului Nistru. Intr-o conferinta de presa sustinuta pe malul raului, Andrei Nastase a vorbit despre riscul unei catastrofe umanitare din cauza intentiei Ucrainei de a construi 6 hidrocentrale.

 

Andrei NASTASE, CANDIDAT PPDA: “Acest pericol, acest risc ca in cel mai apropiat timp sa avem o catastrofa ecologica, o catastrofa umanitara. Sa nu mai asteptam ca in robinetele noastre intr-o buna zi sa curga apa tulbure. Sa nu mai asteptam sa ajungem pe la medici sa ne constate tot felul de boli, a copiilor, tinerilor, maturilor si batranilor. Sa ne patrundem de gravitatea lucrurilor.”

 

 Nastase crede ca este necesara sa fie identificata o sursa alternativa de apa pentru capitala si cere Parlamentului, Guvernului si Presedintiei sa se implice. El insa nu a propus vreo solutie. Isi face campanie si Silvia Radu. In cadrul unui interviu, plasat pe pagina de facebook aceasta urca la volanul unui tractor al familiei. In cursa pentru localele din Chisinau s-au inscris 12 candidati.

 

Pe buletinele de vot, acestia vor aparea in ordinea urmatoare. Primul va fi Vasile Costiuc, urmat de Andrei Nastase, Alexandr Rosco, Reghina Apostolova, Valeriu Munteanu, Ion Ceban, Victor Stratila, Alexandra Can, Maxim Braila, Silvia Radu, Alexandu Mitu si, in final,Constantin Codreanu.

 

ORDINEA CANDIDAȚILOR ÎN BULETINUL DE VOT, CHIŞINĂU

1. Vasile COSTIUC, PARTIDUL „DEMOCRATIA ACASĂ”

2. Andrei NĂSTASE, PP „PLATFORMA DA”

3. Alexandr ROŞCO, PP „CASA NOASTRĂ-MOLDOVA”

4. Reghina APOSTOLOVA, PP „ŞOR”

5. Valeriu MUNTEANU, PL

6. Ion CEBAN, PP „PSRM”

7. Victor STRĂTILĂ, PP „PARTIDUL VERDE ECOLOGIST”

8. Alexandra CAN, PNL

9. Maxim BRAILA, PP „PARTIDUL POPULAR DIN RM”

10. Silvia RADU, CANDIDAT INDEPENDENT

11. Alexandru MÎȚU, PP, „PARTIDUL RUSO-SLAVEAN DIN RM”

12. Constantin CODREANU, PP „PUN”

 

Scrutinul va avea loc pe 20 mai, concomitent cu cel de la Balti, dupa ce Dorin Chirtoaca si Renato Usatii si-au dat demisia. 

inprofunzime acasatv perfecte