protv.md
Politic
10 May 17:20

Judecatoria Chisinau urmeaza sa examineze cererea PUN de a o exclude pe candidata Partidului SOR din lupta pentru sefia capitalei. Care este motivul

Judecatoria Chisinau urmeaza sa examineze cererea PUN de a o exclude pe candidata Partidului SOR din lupta pentru sefia capitalei. Liderul partidului, Anatol Salaru sustine ca Reghina Apostolova a fost finantata, in aceasta campanie, de un cetatean rus. Condamnat la 7 ani de inchisoare, Ilan Sor ameninta cu proteste daca Apostolova va fi scoasa din cursa.
Judecatoria Chisinau urmeaza sa examineze cererea PUN de a o exclude pe candidata Partidului SOR din lupta pentru sefia capitalei. Care este motivul

 

lan SOR, LIDER PARTIDUL SOR: “Noi calificam aceasta actiune ca fiind una ilegala. Daca se va intampla, alegerile, in general, vor putea fi declarate nevalabile. Daca va fi necesar, vom iesi in strada.”

 

Ilan Sor spune ca in urmatoarele zile va depune doua plangeri la CEC. Una cu privire la faptul ca Andrei Nastase, candidatul PPDA, a fost sustinut printr-un mesaj de presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, iar alta pe numele candidatului PUN, Constantin Codreanu, care apare pe facebook alaturi de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, iar asta ar fi o imixtiune in campania electorala.

 

Tot astazi, Sorin Roiban, presedintele Comitetului National al Republicanilor Americani si Elroy Sailor,  membru al echipei de tranzitie a presedintelui SUA, Donald Trump, au declarat ca acorda sprijin candidatului unionist Constantin Codreanu, dupa ce ieri s-au intalnit cu el.

 

Elroy SAILOR, MEMBRU AL ECHIPEI DE TRANZITIE SUA: “Nu va spun ca el e cel mai bun sau cel mai rau. Mi-a placut ce am auzit de la candidat.”

 

Constantin CODREANU, CANDIDAT PUN: “Eu nu m-am afisat cu domnii respectivi, nu le-am cerut public sprijin pentru canidatura mea.”

 

Veaceslav AGRIGOROAE, SECRETAR, CEC: “Codul Electoral prevede ca concurentii electoarli nu pot sa implice sub nici o forma cetateni straini in actiuni de agitatie electorala.”

 

Astazi, liberalul  Valeriu Munteanu l-a acuzat pe Andrei Nastase ca i-a plagiat lozincile. Intr-o postare pe facebook acesta l-a indemnat pe Nastase: "sa nu-l mai plagieze si sa-l voteze”.

 

Nastase nu a comentat, deocamdata  acuzatiile. Totodata socialistii au depus o contestatie impotriva lui Valeriu Munteanu, in care il acuza de folosirea tricolorului pe bilboardurile electorale si cer ca ele sa fie scoase de pe strazi. Asta deoarece Codul Electoral interzice utilizarea combinatiilor de culori care invoca simbolurile nationale ale Republicii Moldova.

 

Munteanu a calificat acuzatia drept o actiune disperata a celor de la PSRM, precizan ca doar a utilizat doar niste elemente cromatice asemanatoare tricolorului.

 

La randul Munteanu anunta intr-o postare pe facebook ca a depus o contestatie impotriva lui Ion Ceban pentru ca acesta apare intr-un spot alaturi de presedintele Igor Dodon. Alti candidati inscrisi in cursa pentru primaria Chisinau astazi nu au organizat evenimente electorale. Alegerile in Chisinau vor avea loc pe 20 mai.

inprofunzime acasatv perfecte