protv.md
Politic
20 Jun 10:30

Iurie Leanca: „Orasul trebuie condus de o persoana aleasa de cetateni. Dreptul de a fi ales si de a alege este principalul pilon al unei democratii”

„Dreptul de a fi ales si de a alege este principalul pilon al unei democratii”, scrie Iurie Leanca pe pagina sa de facebook, dupa ce instanta a anuntat invalidarea alegerilor locale de la Chisinau si anularea mandatului primarului ales Andrei Nastase.

 

 Iurie LEANCA, VICEPRIM-MINISTRU PENTRU INTEGRARE EUROPEANA: „Ferma mea convingere şi a colegilor din PPEM este că oraşul Chişinău trebuie condus de o persoană aleasă de cetăţeni. Dreptul de a fi ales si de a alege este principalul pilon al unei democraţii. 

 

Sperăm ca actul justiţiei să se realizeze în ultimă instanţă, iar magistraţii să aibă o decizie bine fundamentată în spiritul legii şi pornind de la voinţa cetăţenilor”. 

 

Ieri noaptea, alegerile locale de la Chisinau au fost declarate nule. Mandatul primarului ales, Andrei Nastase, nu a fost validat de magistrati. Decizia a fost anuntata de magistrata Judecatoriei Chisinau, sediul Centru. Astfel, actualul primar interimar, Ruslan Codreanu ramane in functie. Codul electoral spune ca pana la alegerile locale generale din 2019 nu pot fi organizate scrutine noi.

inprofunzime acasatv perfecte