protv.md
Politic
08 Nov 12:46

Ghimpu ii arunca manusa lui Plahotniuc: "Hai, la urmatoarele alegeri locale, iesiti in lupta cu Chirtoaca si o sa vedem pe cine o sa aleaga locuitorii capitalei: Plahotniuc sau Chirtoaca?" - VIDEO

Primaria capitalei nu mai este a liberalilor de la retinerea lui Dorin Chirtoaca, iar Silvia Radu nu va face decat sa danseze in hora lui Plahotniuc. Astazi Mihai Ghimpu a raspuns acuzatiilor lansate ieri de liderul PD. Liberalul a indemnat repetat oamenii sa boicoteze referendumul si i-a cerut lui Plahotniuc sa-l elibereze pe Chirtoaca din arest la domiciliu.
Ghimpu ii arunca manusa lui Plahotniuc: "Hai, la urmatoarele alegeri locale, iesiti in lupta cu Chirtoaca si o sa vedem pe cine o sa aleaga locuitorii capitalei: Plahotniuc sau Chirtoaca?" - VIDEO

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL:  “- Retrageti-va dispozitia de arestare a lui Dorin Chirtoaca si el sa revina ca primar general si sunt sigur ca Chisinaul va activa asa cum a activat si pana acum. Si nu impuneti un oras sa traiasca asa cum vedeti dvs. Atat. Intrebari? Eiii, dar de fapt. - Cum adica de fapt?”

 

 Ghimpu a iesit pentru ca mai apoi sa se intoarca, tocmai ca sa demonstreze jurnalistilor ca nu este ca liderul democrat.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: “Eu nu ma tem de intrebari asa cum Plahotniuc.”

 

 Mihai Ghimpu insista ca Silvia Radu a fost numita in functie ilegal si ca Nistor Grozavu ar fi si el omul democratilor.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: Ce mai are sens sa muti primaria la Condrita sau la Colonita, daca ea astazi este condusa din cladirea de la Cantemir, unde se afla salvatorul republicii.”

 

 Liberalii spun ca vor cere Curtii Constitutionale sa interpreteze articolul din legea cu privire la statutul municipiului Chisinau, in baza caruia Silvia Radu a ajuns edil.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL: “Noi am promovat aceasta lege, dar ea nu inseamna ca un viceprimar sa devina primar interimar si sa numeasca interimar un alt viceprimar. Asta ii revine doar primarului general care este ales de cetateni.”

 

 Ghimpu sustine ca intentia lui Plahontiunc de a ajuta primaria Chisinau ar fi una interesata, mai ales acum ca in fruntea capitalei ar sta omul lui.

 

Mihai GHIMPU, LIDER PL:  “Daca vorbim de o majoritate  in consiliu, atunci ea nu apartine liberalilor, dar socialistilor, cu sectia PD-ului: PPEM-ul si consilierul pe care il detin.”

 

 Ieri Vlad Plahotniuc a iesit in fata presei si a dezmintit acuzatiile precum ca PD-ul ca ar incerca sa intre in primarie prin usa din spate, odata cu numirea Silviei Radu la carma capitalei. Democratul a mentionat ca partidul pe care il conduce nu are aspiratii politice in ceea ce tine de municipiul Chisinau.

 

Sinteza zilei, 8 noiembrie


Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Daca Chirtoaca nu a fost bun primar, haideti domnul Plahotniuc la viitoarele alegeri, iesiti in lupta cu Chirtoaca si o sa vedem pe cine o sa aleaga locuitorii capitalei. Plahotniuc sau Chirtoaca.

 

Afirmatia ca Silvia Radu nu are nimic cu PD, ca PD nu are nicio treaba cu ceea ce se intampla la primarie este o minciuna. Insusi Plahotniuc spune ca va face tot posibilul ca sa ajute primaria. De ce nu ai facut asta atunci cand era Chirtoaca? De ce l-ai inlaturat, l-ai arestat ? Imi pare rau de ceea ce se intampla la noi, dar sunt convins ca cetatenii vad si inteleg scenariul care are loc.

 

Eu nu pot sa inteleg cum un presedinte de partid, partid de guvernare, are mai mare grija de capitala, decat de Republica. In loc sa se ocupe cu majorarea salariilor, pensiilor, lupta cu coruptia... de ce inca nu este finisat dosarul furtului miliardului? De ce Sor care e principalul vinovat in furtul miliardului nu-i chemat si cineva sa-i zica: "auzi badei ada banii inapoi ca de altfel nu o sa stai la Orhei". De ce trebuie noi sa incheiem constractul Kroll si sa achitam sute de milioane, chemat sa aduca banii, dar nu protejat.

 

Si asta v-a stat in gat atunci cand Chirtoaca a castigat 3 mandate. Nu, asa nu o sa mearga, totul pana la un timp. Hai sa ne intelegem asa domnule  Plahotniuc, avem multe probleme care trebuie rezolvare, retrageti-va ca sa devina Chirtoaca din nou primar general si nu impuneti un oras sa traiasca cum vedeti voi sau cum vezi dumneata. 

 

Democratia inseamna lupta de idei, convingerea prin fapte, dar nu a spune doua vorbe si a fugi. Noi nu am fost speriati, nu suntem si nu vom fi, nu vom sta in genunchi in fata cuiva. Amenintarile de ieri sunt tot in partea noastra. Toate pana intr-o buna zi. Cetatenii vad totul."

inprofunzime acasatv perfecte