Zi cu emotii pentru Elena Udrea. Astazi, o instanta din Costa Rica va judeca contestatia inaintata impotriva masurii de arestare preventiva.

Publicat:02.11.2018, 08:10Potrivit avocatului care o reprezinta în România, Veronel Radulescu, procesul se judeca vineri, la orele prânzului, ora din Costa Rica - seara, în România.


Magistratii din Costa Rica au decis ca Elena Udrea si Alina Bica sa fie arestate preventiv pentru doua luni, la începutul lunii octombrie. Masura a fost anuntata de sefii Interpol. Extradarea Elenei Udrea nu poate fi împiedicata de faptul ca e mama unui copil cu cetatenie costaricana.


Condamnata la şase ani de închisoare cu executare în România, Udrea a fost ridicata de ofiţerii Interpol din San Jose în timp ce îşi bea cafeaua.

Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica: “Cele doua persoane au fost arestate preventiv timp de doua luni (..) Faptul ca a nascut un copil aici nu este un obstacol pentru extradare. Cel putin nu în acest moment.”

 Anuntul ca Elena Udrea si Alina Bica au fost arestate preventiv a fost facut de seful Interpol Costa Rica, în cadrul unei conferinte de presa. Acesta nu exclude extradarea, chiar daca avocatul Elenei Udrea o considera imposibila.