protv.md
Politic
02 Nov 10:10

Decizia importanta asteptata azi de Elena Udrea. Anuntul facut de avocat

Zi cu emotii pentru Elena Udrea. Astazi, o instanta din Costa Rica va judeca contestatia inaintata impotriva masurii de arestare preventiva.Potrivit avocatului care o reprezintă în România, Veronel Rădulescu, procesul se judecă vineri, la orele prânzului, ora din Costa Rica - seara, în România.


Magistraţii din Costa Rica au decis ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie arestate preventiv pentru două luni, la începutul lunii octombrie. Măsura a fost anunţată de şefii Interpol. Extrădarea Elenei Udrea nu poate fi împiedicată de faptul că e mama unui copil cu cetăţenie costaricană.


Condamnată la şase ani de închisoare cu executare în România, Udrea a fost ridicată de ofiţerii Interpol din San Jose în timp ce îşi bea cafeaua.

 

Gustavo Chinchilla, şeful Interpol Costa Rica: “Cele două persoane au fost arestate preventiv timp de două luni (..) Faptul că a născut un copil aici nu este un obstacol pentru extrădare. Cel puţin nu în acest moment.”

 

 Anunţul că Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv a fost făcut de şeful Interpol Costa Rica, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta nu exclude extrădarea, chiar dacă avocatul Elenei Udrea o consideră imposibilă. 

inprofunzime acasatv perfecte