protv.md
Politic
28 Jun 22:51

Andrei Nastase, despre mesajul judecatoarei Rodica Berdilo, cea care a declarat nule alegerile de la Chisinau: "Vine concomitent cu reactia lui Poalelungi"

“Reactia Rodicai Berdilo vine dupa ultima instanta si concomitent cu reactia lui Poalelungi." Asta spune Andrei Nastase, invitat in cadrul emisiunii InPROfunzime, despre mesajul judecatoarei Rodica Berdilo, cea care a declarat nule alegerile de la Chisinau.

 

Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: “Reactia vine dupa ultima instanta si concomitent cu reactia lui Poalelungi. Acest judecator, care a scris hotararea impreuna cu Berdilo, este fostul asistent a lui Poalelungi si cu el comunica. I-am adus probe lui Poalelungi, cum el comunica cu Damir pe un dosar legat de un partid politic. Ei, dupa aceasta trebuia sa urmeze un proces penal, insa nu a mai urmat.”


Ieri, judecatoarea Rodica Berdilo, cea care a luat prima decizie de a declara nul scrutinul din trei iunie, a reactionat la valul de critici dezlantuit pe facebook in adresa sa. Ea spune ca nu a facut decat sa respecte legea si ca nu s-a lasat influentata de presiunea politica si mediatica. Mesajul Rodicai Berdilo a fost publicat de Judecatoria Chisinau cu sediul in sectorul Centru pe pagina de facebook a institutiei. 

 

VEZI: Prima reactie a judecatoarei Rodica Berdilo, dupa ce a declarat nul scrutinul din capitala: "Am citit comentarii pe Facebook in care ma injositi, ma intrebati daca am parinti, daca am rusine, daca-mi dau seama ce-am facut..." - VIDEO

 

VEZI: Presedintele Curtii Constitutionale, Mihai Poalelungi, catre primarul ales: "Ii rog pe domnul Nastase si pe alti posibili intriganti sa nu mai foloseasca numele meu atunci cand raspandesc falsuri"

 

Acum patru zile, Curtea Suprema de Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel de a declara invalide alegerile locale de la Chisinau. Decizia este definitiva si irevocabila.

 

Motivul pe care s-au bazat magistratii este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut cateva live-uri pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot.

 

Judecatoarea Rodica Berdilo, care a luat prima decizie, a scris in decizia motivata ca transmisiunile au fost urmarite de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

inprofunzime acasatv perfecte