protv.md
International
16 May 10:14

Turcia l-a expulzat si pe consulul israelian de la Istanbul

Turcia l-a expulzat si pe consulul israelian de la Istanbul, relateaza AFP, dupa ce violentele de luni din Fasia Gaza au dus la ruperea relatiilor diplomatice intre Turcia si Israel.Turcia i-a transmis marţi noapte lui Yossi Levi Sfari, consulul general israelian în Istanbul, să părăsească ţara temporar. Decizia a fost confirmată de Ministerul Israelian de Externe, relatează timesofisrael.com şi marchează un nou episod în războiul diplomatic dintre cele două ţări.

 

În cursul zilei de marţi, Turcia l-a expulzat pe ambasadorul Israelului din Ankara, iar Israelul l-a expulzat pe consulul general turc din Ierusalim.

 

Acest lucru s-a întâmplat după ce preşedintele Erdogan a acuzat Israelul de “teroare de stat” şi “genocid”. Iar premierul israelian a ripostat spunând că Erdogan este unul dintre cei mai mari susţinători ai mişcării Hamas.

 

La reuniunea Consililui de Securitate ONU, ambasadorul american a luat apărarea Israelului, spunând că acţionat rezervat acum două zile, când 60 de palestinieni au fost ucişi în revoltele de la frontieră.

 

Ambasadorul israelian a acuzat Hamas de violenţe şi a spus că mutarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim este doar un pretext.

inprofunzime acasatv perfecte