protv.md
International
12 Feb 08:45

Suedia crede ca Rusia se pregateste de un razboi mondial

O analiza realizata de Institutul Suedez pentru Studii in Aparare la cererea Ministerului Apararii de la Stockholm a ajuns la concluzia ca Rusia se pregateste de un razboi mondial.

 

Studiul s-a bazat pe informaţii despre exerciţiile armatei ruse, furnizate în mod deschis de Ministerul Apărării de la Moscova, relatează canalul TV Belsat, deţinut de televiziunea de stat poloneză.

 

Astfel, experţii suedezi au studiat exerciţiile militare strategice ale Rusiei din ultimii ani. Au tras concluzia că acestea au devenit treptat mai ambiţioase, iar începând cu 2013, Rusia a supravegheat pregătirea trupelor de luptă şi abilitatea lor de a se mobiliza rapid până la cel mai înalt nivel ierarhic, inclusiv cu participarea lui Vladimir Putin.

 

Potrivit studiului, la început Rusia era mai interesată de rezolvarea conflictelor locale, acum însă, exerciţiile strategice sunt mai ambiţioase, armata fiind învăţată ”să ducă război pe cea mai mare parte din continent”.

 

”Rusia se pregăteşte să ducă războaie pe durată lungă de timp , împotriva unor inamici de talia NATO sau a Chinei” susţine Juhan Nurberg, liderul cercetătorilor care au lucrat la acest studiu.

inprofunzime acasatv perfecte