protv.md
International
08 Nov 12:32

Robotul Sophia ar putea primi cetatenie UE. Statul care va introduce teste pentru roboti - VIDEO

Nu mai e SF. Inteligenta artificiala le permite robotilor umanoizi sa interactioneze cu omul intr-un mod cum nu s-a mai vazut.
Robotul Sophia ar putea primi cetatenie UE. Statul care va introduce teste pentru roboti - VIDEOAstfel de întâlniri au loc, zilele acestea, la summitul tehnologiei de la Lisabona. Unde creatorii faimoasei Sophia, care a fost şi invitata ştirilor ProTv, au anunţat că discută cu autorităţile malteze în privinţa unui test de... cetăţenie pentru inteligenţa artificială. Astfel că am putea avea, cine ştie, primul robot cetăţean european.

 

De la summitul tehnologiei din Lisabona nu putea să lipsească faimoasa Sophia. Arabia Saudită i-a acordat cetăţenia, în urmă cu un an, devenind prima ţară care recunoaşte în acest mod un robot. Cei care au creat-o spun că discuta în prezent cu autorităţile din Malta pentru a crea, şi în Europa, un test de cetăţenie pentru roboţi.

 

Ben Goertzel, directorul unei companii de robotică: “Nu sunt sigur cât va dura până vom aduce inteligenţa artificială la nivelul inteligenţei umane, sau cât va dura până când cetăţenia unei unităţi de inteligenţă artificială va răzbi prin birocraţia Uniunii Europene. Ca să fiu sincer, nu ştiu care din aceste procese va fi mai lung şi mai dificil.”

inprofunzime acasatv perfecte