protv.md
International
09 Nov 13:17

Primele informatii despre identitatea atacatorului din Melbourne. Momentul in care se lupta cu politistii - VIDEO

Barbatul care a injunghiat mai multe persoane, in apropierea unul centru comercial din Melboune, inainte sa fie impuscat de politisti, a murit.Bărbatul ar fi de origine somaleză s-ar fi aflat în atenţia serviciilor de informaţii australiene, pentru legături cu terorişti. 
Bărbatul a provocat un accident cu maşina, pe strada Bourke din Melbourne, după care a incendiat-o. Apoi a înjunghiat trei persoane, dintre care una a murit.

 

Când au apărut poliţiştii, acesta i-a atacat cu cuţitul, după care a fost împuşcat în zona inimii.

 

Potrivit unui martor, bărbatul – a cărui identitate rămâne necunoscută – ar fi strigat „Allahu akbar”. Mai mult, el ar fi cunoscut e serviciile de informaţii din Australia, scrie Daily Mail.

 

Într-un filmuleţ de la locul atacului se vede cum el încearcă să rănească mai mulţi poliţişti, în timp ce un trecător încearcă să îi distragă atenţia, lovindu-l cu un coş de cumpărături. În cele din urmă, este împuşcat.

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en-gb"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/abcmelbourne?ref_src=twsrc%5Etfw">@abcmelbourne</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/bourkest?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#bourkest</a> source from wechat <a href="https://t.co/PiHjr6UzJ1">pic.twitter.com/PiHjr6UzJ1</a></p>&mdash; windix (@windix) <a href="https://twitter.com/windix/status/1060775278358626304?ref_src=twsrc%5Etfw">9 November 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

 

Poliţia a anunţat că acesta nu avea legături teroriste, dar presa relatează că el ar fi fost cunoscut Ageţiei de Informaţii din Australia, pentru legături cu extremişti din comunitatea nord-africană din Australia.

 

În urma acestui atac, două persoane au fost rănite, o a treia a murit.

 

Sursa: Daily Mail

inprofunzime acasatv perfecte