Barbatul care a injunghiat mai multe persoane, in apropierea unul centru comercial din Melboune, inainte sa fie impuscat de politisti, a murit.

Publicat:09.11.2018, 11:17Barbatul ar fi de origine somaleza s-ar fi aflat în atenţia serviciilor de informaţii australiene, pentru legaturi cu terorişti. 
Barbatul a provocat un accident cu maşina, pe strada Bourke din Melbourne, dupa care a incendiat-o. Apoi a înjunghiat trei persoane, dintre care una a murit.

Când au aparut poliţiştii, acesta i-a atacat cu cuţitul, dupa care a fost împuşcat în zona inimii.

Potrivit unui martor, barbatul – a carui identitate ramâne necunoscuta – ar fi strigat „Allahu akbar”. Mai mult, el ar fi cunoscut e serviciile de informaţii din Australia, scrie Daily Mail.

Într-un filmuleţ de la locul atacului se vede cum el încearca sa raneasca mai mulţi poliţişti, în timp ce un trecator încearca sa îi distraga atenţia, lovindu-l cu un coş de cumparaturi. În cele din urma, este împuşcat.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en-gb"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/abcmelbourne?ref_src=twsrc%5Etfw">@abcmelbourne</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/bourkest?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#bourkest</a> source from wechat <a href="https://t.co/PiHjr6UzJ1">pic.twitter.com/PiHjr6UzJ1</a></p>&mdash; windix (@windix) <a href="https://twitter.com/windix/status/1060775278358626304?ref_src=twsrc%5Etfw">9 November 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Poliţia a anunţat ca acesta nu avea legaturi teroriste, dar presa relateaza ca el ar fi fost cunoscut Ageţiei de Informaţii din Australia, pentru legaturi cu extremişti din comunitatea nord-africana din Australia.

În urma acestui atac, doua persoane au fost ranite, o a treia a murit.

Sursa: Daily Mail