protv.md
International
16 May 17:18

O furtuna extrem de violenta a maturat New York-ul si, in ansamblu, coasta de Est a SUA. Peste 600 de zboruri au fost anulate, iar un barbat si un copil de 11 ani au murit - VIDEO

O furtuna extrem de violenta a maturat New York-ul si, in ansamblu, coasta de Est a Statelor Unite. Peste 600 de zboruri au fost anulate, iar 500 de mii persoane au ramas fara curent electric. Un barbat si un copil de 11 ani au murit, in incidente separate, cand masinile in care se aflau au fost strivite de arbori smulsi din radacini.
O furtuna extrem de violenta a maturat New York-ul si, in ansamblu, coasta de Est a SUA. Peste 600 de zboruri au fost anulate, iar un barbat si un copil de 11 ani au murit - VIDEO


Ploaia torentiala, insotita de grindina si vant puternic, a doborat numerosi copaci, a blocat circulatia si a provocat intreruperi de curent in SUA. In imaginile surprinse de un martor sa vad cum pe o autostrda mai multe camioane stau ciuruite, iar copacii cazuti blocheaza traficul.

 

Vantul a batut cu 100 km/h, iar grindina -de marimea mingii de golf- a cazut in mai multe state, inclusiv Ohio, Pennsylvania si Connecticut. La New York fulgere si tunete au brazdat cerul innegurat subit, grindina de marimea unei mingi de golf a ciuruit masini si acoperisuri, strazile au fost inundate, iar traficul a fost bulversat.

 

O fetita de 11 ani a fost ucisa atunci cand vantul puternic a smuls un copac din radacina, care a cazut peste masina in care se afla. De asemenea, un barbat din Connecticut, care s-a adapostit de furtuna in camionul sau, a murit dup ce un copac a cazut peste vehicul.

 

Aproximativ 500 de mii de persoane au ramas fara curent. Mai mult de 500 de zboruri au fost anulate pe toate cele trei aeroporturi importante ale New York-ului si 100 in Boston.  Traficul feroviar a fost suspendat mai multe ore din cauza copacilor cazuti pe sine. Vremea turbulenta va persista cateva zile pe Coasta de Est. 

inprofunzime acasatv perfecte