protv.md
International
13 Feb 16:27

O bataie “delicioasa” se da in aceste zile intr-un oras din Italia. Tone de portocale zboara in stanga si in dreapta - VIDEO

O bataie “delicioasa” se da in aceste zile intr-un oras din Italia. Tone de portocale zboara in stanga si in dreapta. Festivalul dureaza trei zile si atrage turisti din toata lumea, fascinati de o lupta cu gust dulce-acrisor.
O bataie “delicioasa” se da in aceste zile intr-un oras din Italia. Tone de portocale zboara in stanga si in dreapta - VIDEO

 

Sute de oameni au luat parte la uriasa bataie cu portocale. Participantii s-au impartit in doua tabere – a nobililor si a taranilor. Festivalul simbolizeaza lupta pentru libertate si face trimitere la o revolta impotriva unui lider tiranic din Evul Mediu.

 

Luptatorii din caruta au echipament de protectie si sunt considerati aliatii conducatorului, iar ceilalti reprezinta poporul care s-a rasculat.

 

”Particip la lupta cu portocale din 1980. Uitati-va la noi, suntem toti prieteni.”

 

 Localnicii spun ca este un eveniment plin de istorie si aduna de fiecare data persoane dornice de adrenalina.

 

”O numim o lupta, dar, de fapt, este o sarbatoare. Oamenii asteapta un an intreg acest eveniment.”

 

 Luptele cu portocale dureaza trei zile. Anul acesta au inceput duminica si se incheie astazi. La final, se va afla cate persoane au fost ranite in urma bataii. 

inprofunzime acasatv perfecte