protv.md
International
14 Jun 10:20

Kremlin: Putin a avut dreptate sa sustina dialogul direct cu Coreea de Nord. O dovedeste summitul Trump-Kim

Purtatorul de cuvant de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat ca summitul Trump-Kim a aratat ca presedintele rus, Vladimir Putin, a avut dreptate sa sustina dialogul direct ca singura modalitate de a reduce tensiunile cu Coreea de Nord.

 

Summitul, care a avut loc marţi în Singapore, a contribuit la reducerea tensiunilor cu Peninsula Coreeană, a declarat Peskov. Acesta a adăugat, însă, că ar fi fost greşit ca toţi liderii mondiali să se aştepte ca programul de denuclearizare să se fi rezolvat întro singură oră, potrivit New York Post.

 

Trebuie să analizăm rezultatele reuniunii”, a spus Peskov. “Astfel de întâlniri contribuie la atenuarea tensiunilor şi ne îndepărtează de punctul critic acumulat în ultimele luni”.

 

Rusia şi China au susţinut de nenumărate ori un plan comun pentru a-l convinge pe liderul de la Phenian să renunţe la planul său nuclear, în schimbul faptului că Statele Unite şi Coreea de Sud vor înceta exerciţiile balistice în zonă.

 

Peskov a declarat că summit-ul a arătat că Putin, despre care a spus că se va întâlni cu Kim Yong Nam, un înalt oficial al Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, a avut dreptate în tot acest timp.

 

În condiţii atât de complicate, ar fi fost greşit să sperăm că problemele ar putea fi rezolvate într-o oră”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la întâlnire.

 

“Dar chiar faptul că summitul a avut loc subliniază că Vladimir Putin avea dreptate. Singura cale posibilă este dialogul direct. ”

 

 De asemenea, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că este puţin probabil ca Washingtonul şi Phenianul să poată rezolva pe deplin toate problemele din Peninsula Coreeană, spunând că este nevoie de un nou sistem de securitate pentru toată Asia de nord-est.

inprofunzime acasatv perfecte