protv.md
International
09 Aug 19:47

Incendiile devastatoare din California se raspandesc tot mai mult. Politia a arestat un individ suspectat ca ar fi pornit intentionat unul dintre focuri - VIDEO

Incendiile devastatoare din California se raspandesc tot mai mult. Pompierii se tem ca nu vor putea sa le stinga pana in septembrie. Intre timp, politia a arestat un individ suspectat ca ar fi pornit intentionat unul dintre focuri.
Incendiile devastatoare din California se raspandesc tot mai mult. Politia a arestat un individ suspectat ca ar fi pornit intentionat unul dintre focuri - VIDEO


Incendiul care pana acum a facut scrum o suta de case si a fortat sute de mii de localnici sa isi paraseasca locuintele ar putea continua sa faca ravagii pana in septembrie. Acestea sunt estimarile autoritatilor care se tem ca stingerea flacarilor va dura cateva saptamani. Fiind cel mai mare incendiu din istoria statului California, acesta a atins pana acum o suprafata similara cu cea a orasului Los Angeles.

 

Steve KAUFMANN, PURTATOR DE CUVANT AL SERVICIULUI DE POMPIERI: “Flacarile se raspandesc mai rapid, iar pompierii spun ca situatia este imprevizibila. Nu am mai vazut asa ceva pana acum.”

 

 Autoritatile dau vina pe vantul puternic si temperaturile ridicate. Nu exclud insa nici optiunea unei aprinderi intentionate a focului. Azi a fost retinut un barbat in varsta de 51 de ani, spuspectat ca ar fi pornit un incendiu 

 

Todd SPENCER, SERVICIUL DE POMPIERI: “Este un monstru. Cine va iesi pe acest timp calduros cu vant puternic si umiditatea scazuta a aerului ca sa aprinda padurile intentionat?” 

 

 Localnicii au spus ca acesta locuieste intr-o zona mai izolata si amenintase la un moment dat ca va face toata zona sa arda din temelii. Autoritatile au stabilit pentru barbat o cautiune de un milion de dolari. Astazi in ajutorul pompierilor americani s-au alaturat echipe din Australia si Noua Zeelanda.

inprofunzime acasatv perfecte