protv.md
International
17 May 09:23

Giuliani: Mueller a recunoscut ca nu il poate inculpa pe Trump in dosarul rus

Echipa procurorului special Robert Mueller a anuntat Casa Alba ca nu il poate inculpa pe Donald Trump, indiferent care ar fi probele pe care le-ar putea aduna impotriva sa in ancheta rusa, a declarat avocatul presedintelui, Rudy Giuliani, relateaza AFP.

 

Fostul primar al New York-ului a declarat miercuri la CNN şi Fox News că echipa lui Robert Mueller, însărcinată să stabilească dacă a existat o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în cadrul alegerilor din 2016, a acceptat să se conformeze unui text al Departamentului Justiţiei.

 

Interpretarea juridică a acestui document - niciodată evocat până acum - vrea ca un preşedinte în exerciţiu să nu poată să fie inculpat.

 

”Tot ceea ce pot ei să facă este să întocmească un raport”, a declarat la CNN Rudy Giuliani,care s-a alăturat echipei lui Trump luna trecută, relatează news.ro.

 

”Ei nu pot să inculpe. În orice caz, ei au recunoscut-o pentru noi, după ce ne-am luptat, ei au recunoscut-o”, a adăugat el.

 

Peter Carr, un purtător de cuvânt al lui Robert Mueller, a refuzat să comenteze aceste declaraţii, făcute cu o zi înainte de împlinirea unui an de la numirea lui Mueller în postul de procuror special, pe 17 mai 2017.

 

Dacă aceste fapte se adeveresc, Robert Mueller nu va putea să facă altceva decât să transmită un raport Departamentului Justiţiei, în subordinea căruia se află.

 

Însă acest raport şi probele aferente ar putea să servească drept bază a unei eventuale destituiri de către Congres.

 

Mai mulţi foşti membri ai echipei de campanie a miliardarului republican au fost deja inculpaţi în dosarul rus.

 

Toţi colaborează cu justiţia, mai puţin Robert Manafort, fostul director de campanie al lui Trump, inculpat de complot contra Statelor Unite, spălare de bani şi declaraţii false. El urmează să fie judecat în vară.

inprofunzime acasatv perfecte