protv.md
International
12 Jul 08:24

Gestul emotionant facut de tatal unuia dintre copiii blocati in pestera din Thailanda

Tatal unuia dintre copiii blocati in pestera din Thailanda s-a rugat, pe toata perioada cat fiul sau se afla in pestert, si i-a ajutat, zilnic, pe salvatori.Timp de aproape trei săptămâni, Adisak Wongasukchan, a declarat pentru CNN că a încercat să ajute cum poate pentru a grăbi operaţiunea de salvare. De asemenea, a încercat să ajute şi celelalte familii, încercând să le insufle optimism.

 

În urma operaţiunii meticulos planificate, marţi au fost scoşi la suprafaţă ultimii 4 copii şi antrenorul. Calvarul a început pe 23 iunie, când au rămas blocaţi într-o peşteră care s-a inundat din pricina ploilor torenţiale. La ampla operaţiune de salvare, urmărită cu emoţie de întreaga lume, au participat o mie de oameni, inclusiv scafandri străini experimentaţi.

 

După ce băieţii au fost salvaţi, tatăl a declarat că “este extrem de fericit şi de recunoscător pentru toţi cei care s-au implicat în salvarea adolescenţilor”.

 

Deşi fiul său a fost salvat, luni, bărbatul a rămas până la finalul misiunii de salvare pentru a se asigura că toţi copiii ies teferi din peşteră.

 

După ce au fost scoşi din peşteră, cei 12 băieţi cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani au fost transportaţi la spital, iar medicii au declarat că o stare de sănătate „bună”, deşi au slăbit câte două kilograme.

 

Purtând măşti chirurgicale şi haine sterile, o parte dintre părinţi şi-au putut vedea copiii pentru prima dată, printr-un perete de sticlă, într-un mediu controlat atent, scrie CNN. Pentru moment, părinţii nu pot să se apropie mai mult de copii, pentru că medicii se tem pentru sănătatea lor şi că ar putea face infecţii, a precizat doctorul Chaiyawej Thanapaisarn.

 

Sursa: nypost.com

inprofunzime acasatv perfecte