protv.md
International
12 Jul 17:01

E dezastru in Japonia in urma ploilor torentiale care au maturat totul in calea lor. Numarul mortilor se aprope de 200 - VIDEO

E dezastru in Japonia in urma ploilor torentiale care au maturat totul in calea lor. Numarul mortilor se aprope de 200. In continuare sunt zeci de persoane date disparute, iar sansele sa mai fie gasite in viat sunt destul de mici.
E dezastru in Japonia in urma ploilor torentiale care au maturat totul in calea lor. Numarul mortilor se aprope de 200 - VIDEO

Un bilant precedent informa despre 179 de persoane decedate in urma dezastrului.Premierul Shinzo Abe, care si-a anulat un turneu in patru tari, printre care Belgia si Franta, s-a deplasat ieri in provincia Okayama, una dintre cele mai afectate alaturi de provincia Hiroshima, si are programata pentru astazi o vizita intr-o alta regiune afectata.

 

In afara celor 199 de decese recenzate, autoritatile au anuntat ca nu exista informatii despre mai multe zeci de persoane, mass-media vorbind despre circa 60 de oameni dati disparuti.

 

Bilantul impovarator, inca provizoriu, al celei mai mari catastrofe meteorologice din 1982 pana in prezent pune problema metodelor de evaluare a pericolului, a recunoscut guvernul nipon, puternic criticat de opozitie pentru modul in care a gestionat criza, considerat tardiv.

 

Chiar daca ploile torentiale s-au oprit si nivelul apei a inceput sa scada, sansele de a mai gasi supravietuitori sunt reduse. Peste 10 mii de oameni care au fost evacuati sau salvati locuiesc acum in adaposturi oferite de guvern.

inprofunzime acasatv perfecte