protv.md
International
09 Nov 08:45

Dupa Jamal Khashoggi, al doilea jurnalist saudit ar fi fost ucis in inchisoare. ”Vinovat” pentru dezvaluirile incomode de pe de Twitter

Dupa Jamal Khashoggi, al doilea jurnalist saudit ar fi fost ucis in inchisoare pentru ca a postat informatii sensibile la adresa regimului din Arabia Saudita. Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser a fost ucis in inchisoare, la o luna dupa decesul lui Jamal Khashoggi, in consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Informatia nu este insa confirmata oficial, dar a aparut din zona unor grupuri care militeaza pentru drepturile omului.

 

Spioni de-ai regimului din zona Dubaiului ar fi descoperit că Al-Jasser s-ar afla în spatele contului de Twitter „Kashkool', unde erau publicate informaţii despre violări ale drepturilor omului. Decesul său din închisoare a fost dezvăluit de site-ul The New Khaleej, releatează Digi24.

 

Jurnalistul ar fi fost 'torturat şi ucis' în timp ce se afla în detenţie.

Totul s-a aflat la o zi după ce presa turcă a publicat informaţia că oficialii saudiţi care lucrează pentru consulatul din Istanbul ar fi încercat să distrugă probe video – imagini surprinse de camerele de supraveghere din consulat când Jamal Khashoggi a intrat în clădire şi a fost ucis.

 

Sursa foto: Twitter

inprofunzime acasatv perfecte