protv.md
International
13 Mar 15:13

Donald Trump l-a demis pe Secretarul de Stat Rex Tillerson. Seful CIA ii ia locul - VIDEO

Donald Trump l-a demis din functie pe secretarul de stat Rex Tillerson si l-a inlocuit cu seful CIA, Mike Pompeo. Anuntul a fost facut in aceasta dupa amiaza de catre presedintele SUA, pe twitter, iar Tillerson, care se afla acum intr-o vizita oficiala in Africa, spune ca nu i-a fost comunicat de ce a fost concediat. Ulterior, Trump a declarat ca la baza deciziei sale, ar sta mai multe dezacorduri legate de politica externa.
Donald Trump l-a demis pe Secretarul de Stat Rex Tillerson. Seful CIA ii ia locul - VIDEO

 

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: “A fost o perioada lunga pe care am petrecut-o impreuna, dar ne-am contrazis in unele situatii. Cand ma uit la ce se intampla in Iran, imi dau seama ca este oribil, lui i s-a parut o ideie buna. Cu Mike Pompeo, noi suntem pe aceeasi lungime de unda si cred ca lucruile vor merge mai bine.”

 

 Donald Trump a mai explicat ca a luat de unul singur hotararea de a-l demite pe Rex Tillerson si a reiterat ca apreciaza activitatea acestuia. Pe Pompeo l-a laudat in nenumarate randuri.

 

Donald TRUMP, PRESEDINTE SUA: “Ii respect foarte mult intelectul. Respect totul prin ce am trecut impreuna. Sunt multe motive, chimie, daca vreti sa spun asa. De ce oamenii pur si simplu se inteleg?”

 

 Gina Hapsel, care este director adjunct al CIA, il va inlocui pe Pompeo, devenind astfel prima femeie care va conduce agentia. Postul de televiziune american CNN, care-l citeaza pe subsecretarul Steve Goldstein, scrie ca Rex Tillerson habar nu are care este motivul pentru care a fost data afara.

 

Potrivit unor surse citate de CNN, Trump nu il mai suporta pe Tillerson dupa ce in presa aparusera informatii potrivit carora Rex l-ar fi numit imbecil. Rex Tillerson a condus departamentul de stat american timp de 14 luni.

inprofunzime acasatv perfecte