protv.md
International
14 Mar 16:11

Desi e primavara in calendar, iarna se incapataneaza sa creeze probleme in centrul Statelor Unite - VIDEO

Desi e primavara in calendar, iarna se incapataneaza sa creeze probleme in centrul Statelor Unite. Vantul a smuls acoperisuri, iar ninsorile au paralizat traficul si au provocat accidente in lant.
Desi e primavara in calendar, iarna se incapataneaza sa creeze probleme in centrul Statelor Unite - VIDEO


AmbiantaFurtuna de iarna tarzie denumita de meteorologi “ciclon-bomba” a maturat statele americane Nebraska si Wyoming. Peste 1400 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Denver, din cauza ninsorii.

 

In mai multe regiuni din Colorado a fost decretata stare de urgenta. Pe soselele acoperite de zapada s-au produs accidente, iar numeroase scoli au fost inchise.

 

Iar Texasul a fost lovit de o furtuna violenta. Vantul a batut si cu 120 de kilometri pe ora, suficient cat sa rastoarne mai multe avioane particulare, de mici dimensiuni, pe aeroportul international din Dallas. Chiar si un camion a fost luat pe sus de rafale, de parca ar fi fost o jucarie. 

 

”O, Dumnezeule!”

 

Deocamdata nu se stie daca soferul a avut de suferit. Vantul a scos din radacini copaci si a rupt fire electrice. Iar aceasta locuinta a fost pur si simplu distrusa de furtuna. Proprietara casei a fost ranita usor. Furia naturii nu pare sa se fi potolit.

 

Meteorologii au averitzat ca exista in continuare un mare risc de fenomene meteo extreme, posibil tornade, sau ploi cu grindina, in statele Arkansas, Mississippi si Tennessee.

inprofunzime acasatv perfecte