protv.md
International
14 Feb 17:59

Copil de doi ani, salvat dupa ce a cazut pe sinele de metrou intr-o statie din Milano - FOTO si VIDEO

Un tanar din Italia a fost numit ″erou″⁣, miercuri, dupa ce a intervenit de urgenta si a salvat un baietel in varsta de doi ani care cazuse pe sinele de metrou intr-o statie din Milano, relateaza DPA.

 

Copilul stătea pe o bancă împreună cu mama sa când s-a ridicat brusc, a alergat către marginea peronului şi a căzut, conform unei înregistrări video publicată de compania de transport public ATM.

 

În imagini se observă cum Lorenzo Pianazza, în vârstă de 18 ani, s-a grăbit către locul incidentului, şi-a dat jos rucsacul şi a sărit pe şine pentru a recupera copilul. Acesta din urmă s-a ales doar cu câteva zgârieturi la un genunchi.

Lorenzo s-a comportat ca un erou şi a sărit pe şine chiar dacă nu ştia dacă exista sau nu riscul ca un tren să intre în staţie″, a declarat pentru sursa citată o purtătoare de cuvânt a ATM.

 

Însă, traficul pe acea linie de metrou fusese suspendată de managerul de staţie care a observat incidentul surprins de camerele de supraveghere, a adăugat reprezentanta ATM.

 

Pianazza a declarat pentru publicaţia Corriere della Sera că a văzut pe unul dintre ecranele instalate pe peron că următorul tren urma să intre în staţie în 90 de seconde şi a estimat că avea suficient timp la dispoziţie pentru a salva copilul.

 

Când am urcat, puştiul ţipa. Mi-am pus mâna pe umărul lui pentru a-l linişti. Mama lui era îngrozită. Ea mi-a mulţumit şi apoi am plecat″, a declarat studentul. 

lorenzzo

Incidentul s-a petrecut marţi după-amiaza în staţia de metrou Repubblica, situată în apropierea principalei gări din oraş, iar Pianazza nu a fost identificat imediat.

 

Tânărul a discutat cu presa abia după ce primarul Beppe Sala a făcut un apel pentru ca atât el cât şi managerul staţiei de metrou să vină la primărie pentru a primi mulţumirile ″în numele întregului oraş Milano″.

inprofunzime acasatv perfecte