protv.md
International
08 Nov 12:54

Cine este inamicul nr. 1 al detinutilor din Germania. Cand apare Yem, toti tremura - VIDEO

Singurul caine din lume antrenat sa descopere atat droguri cat si ... telefoane mobile, este inamicul numarul unu al detinutilor din inchisorile germane.
Cine este inamicul nr. 1 al detinutilor din Germania. Cand apare Yem, toti tremura - VIDEO

 

Asta pentru că acei deţinuţi care reuşesc să facă rost de un mobil au multă putere - pot să-şi conducă afacerile necurate, chiar din închisoare, pot influenţa martori sau pot pune la cale planuri de evadare.


Însă nu-l pot păcăli pe rottweiler-ul Yem, care adulmecă telefoanele mobile, oriunde ar fi ascunse. De fiecare dată când rottweilerul Yem vine ... ”în vizită” la diferite penitenciare din landul Renania de Nord-Westfalia, deţinuţii sunt în alertă.


Nu contează că “inspecţia” îi găseşte în celulele, în sala de mese sau la atelierele unde au dreptul să muncească.


Câinele este, adesea, cel mai bun prieten al omului. Dar poate fi inamicul telefoanelor mobile! Oriunde ar fi ascunse, Yem le adulmecă şi adio planuri de comandă a drogurilor prin e-mail ori tentative de evadare puse la cale cu ajutorul Google Maps.

 

Yem a fost în misiune la un penitenciar din Koln şi, cu acest prilej, a făcut şi o demonstraţie pentru presă.

 

Reporterul a ascuns un telefon mobil într-un aspirator, în timp ce subofiţerul care face echipă cu câinele dresat a rămas în exterior. Apoi, doar i-a dat o comandă... iar Yem a intrat în acţiune. Au trecut doar 23 de secunde până a găsit telefonul pitit.


Yem este antrenat să adulmece substanţele chimice din bateria mobilului, dar şi grăsimea sau sudoarea care rămân pe carcasă. Deţinuţii nu sunt deloc încântaţi de talentele câinelui detectiv. Telefoanele mobile sunt aur curat pentru deţinuţi.


Reporterul a vorbit cu un fost condamnat la ani grei de închisoare pentru omor deosebit de grav: “Când eşţi închis, eşti considerat un “rege” dacă ai telefon mobil. Poţi organiza orice fără ştirea gardienilor, întâlniri între complicii din exterior, influenţarea martorilor, afaceri cu droguri...”


Peter Biesenbach, ministrul Justiţiei, landul Renania de Nord, Westphali: “Am reuşi să contracarăm traficul şi consumul de droguri într-o măsură mult mai mare, dacă am reuşi să eliminăm telefoanele mobile din închisori.”


Fost deţinut: “Dacă eşţi găsit cu un telefon mobil în posesia ta, trebuie să te aştepţi la sancţiuni drastice: izolare, interzicerea vizitelor... Şi să nu-ţi mai faci iluzii că ai putea fi eliberat înainte de termen.”


Iată de ce e nevoie de un patruped în uniformă, cu simţuri ascuţite şi bine antrenate! Acest rottweiler este primul câine care poate depista telefoane mobile. Însă asemenea misiuni sunt istovitoare pentru el.


Controlul în trei închisori, spun specialiştii, îl solicită la fel ca efortul pe care îl face un atlet care aleargă 30 de kilometri.

inprofunzime acasatv perfecte