protv.md
International
11 Oct 13:55

Cea mai mare tara care va legaliza marijuana. Produsul poate fi comandat de pe internet - VIDEO

Canada se pregateste sa devina cea mai mare tara din lume care legalizeaza consumul recreational de marijuana. Din 17 octombrie, canadienii isi vor putea cumpara canabis de la dispensare sau de pe internet, iar produsul le va fi livrat acasa.
Cea mai mare tara care va legaliza marijuana. Produsul poate fi comandat de pe internet - VIDEO

 

Canada se pregăteşte să devină cea mai mare ţară din lume care legalizează consumul recreaţional de marijuana. Din 17 octombrie, canadienii îşi vor putea cumpăra canabis de la dispensare sau de pe internet, iar produsul le va fi livrat acasă.

 

În aşteptarea liberalizării, de luni bune, canabisul ia locul legumelor în solariile fermierilor. 

 

Orville Bovenschen, reprezentantul unei ferme de canabis: “Dacă ţinem cont de cele mai pesimiste estimări, vânzările vor ajunge la 75 de mii de kilograme de canabis pe an.”

 

Potrivit autorităţilor canadiene, 120 de dispensare îşi vor deschide porţile pe 17 octombrie, când liberalizarea intră în vigoare. Într-o primă fază, foar plantă în stare brută şi tincturile vor fi vândute.

 

Chris Clay, proprietarul unui dispensar: “Urmează o perioadă stresantă, dar sunt încântat. Mă bucur că oamenii nu vor mai fi arestaţi fiindcă au fost găsiţi având la ei cantităţi mici de canabis.”

 

Canada devine a doua ţară din lume, după Uruguay, care liberalizează consumul recreaţional de canabis la nivel mondial. Industria canadiană a marijuanei va avea acces la împrumuturi bancare, iar canadienii îşi vor putea cumpăra canabis online.

 

În Statele Unite, consumul de marijuana e ilegal la nivel federal, deşi numeroase state le permit localinicilor să-şi cumpere canabis în scop recreaţional său medical.

inprofunzime acasatv perfecte