protv.md
International
12 Jul 08:06

Cadoul lui Trump pentru Kim. De ce liderul de la Phenian nu l-a mai primit

Donald Trump a confirmat ca i-a trimis liderului de la Phenian albumul “Honky Chateau” al artistului Elton John, CD pe care se afla si melodia “Rocket Man”.În urma unui schimb dur de replici, preşedintele Statelor Unite l-a jignit pe Kim Jong-un, spunându-i “omul rachetă”.

 

În replică, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, l-a calificat “deranjat mintal” pe preşedintele american, Donald Trump, şi a afirmat că îl va face pe acesta “să plătească scump” pentru ameninţările sale la adresa Coreei de Nord, făcute în faţa ONU, transmite AFP.

 

″Îl voi face să plătească scump pe omul ce deţine prerogativa de comandă supremă în SUA, pentru discursul său ce chema la distrugerea totală” a Coreei de Nord, a declarat Kim Jong-un, potrivit agenţiei oficiale de ştiri KCNA.

 

Însă, în lumina ultimelor evenimente care au detensionat relaţiile dintre cei doi şefi de stat, Trump i-a trimis un cadou inedit omologului său nord-coreean. Secretarul de Stat Mike Pompeo ar fi trebuit să-i înmâneze cadoul lui Kim, însă americanul nu a fost primit în audienţă la ldierul de la Phenian.

 

“Nu i l-au dat, dar la un moment dat va primi acest CD”, a declarat Donald Trump.

 

Publicaţia sud-coreeană Chosun Ilbo a notat că în timpul summitului din Singapore, cei doi lideri au discutat despre celebrul cântec al artistului Elton John. Potrivit sursei citate, Kim nu mai auzise de melodie, iar Trump i-a promis că-I va oferi o copie a albumului.

 

Sursa: Guardian

inprofunzime acasatv perfecte