protv.md
International
12 Jul 08:27

Britanicul otravit cu Noviciok nu mai este in stare critica. De ce se tem medicii

Britanicul Charlie Rowley, otravit cu agentul neurotoxic Noviciok in urma cu 11 zile, a iesit din starea critica, a anuntat miercuri spitalul districtual din Salisbury, oras situat in sud-vestul Angliei, transmite AFP.″Nu mai este în stare critică. Starea lui este totuşi gravă, dar stabilă″⁣, a declarat Lorna Wilkinson, directoare în cadrul spitalului districtual din Salisbury.

 

″În cursul nopţii Charlie Rowley a făcut progrese suplimentare. Rămâne încă un drum de parcurs pentru Charlie, dar progresul pe care l-am constatat până în prezent ne dă motive de optimism″⁣, a adăugat ea.

 

Charlie Rowley (45 de ani) a fost contaminat alături de Dawn Sturgess (44 de ani), care a decedat duminică, cu acelaşi agent neurotoxic utilizat în atacul asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi fiicei sa Iulia, în luna martie.

 

Poliţia britanică a anunţat că Sturgess a manipulat un obiect contaminat cu Noviciok, la Amesbury, localitate situată la 13 kilometri de oraşul Salisbury, unde în luna martie Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost contaminaţi cu Noviciok. Londra a acuzat Rusia pentru acel caz, dar Moscova a negat constant orice eventuală implicare.

inprofunzime acasatv perfecte