protv.md
Financiar
01 Feb 13:22

USAID a lansat programul pentru Reforme Structurale in Moldova - VIDEO

USAID a lansat programul pentru Reforme Structurale in Moldova. Pornind de la obiectivul de a simplifica conditiile legale si de reglementare in vederea stimularii capacitatii intreprinderilor de a se dezvolta si de a inova si pana la cel de a rationaliza canalele de facilitare a comertului si logisticii ale Moldovei.
USAID a lansat programul pentru Reforme Structurale in Moldova - VIDEO

 

James D. PETTIT, Ambasador al SUA în Republica Moldova: „Acest program reprezintă efortul  recent al agenţiilor SUA de dezvoltare internaţională. Să colaboreze cu Republica Moldova în contextul formării unei economii naţionale mai deschise mai dinamice, mai inovatoare."

 

„Prin acest nou proiect, SUA este alături de cei care promovează reformele economice în Moldova.”

 

Chiril GABURICI, ministru al Economiei: „Contăm pe suportul noului program în sprijinirea activităţilor prioritare a ministerului şi a guvernului, care ţin de implimentarea cu succes a prevederilor de asociere – Uniunea Europeană – Republica Moldova, ce vizează ona de liber schimb.”

 

Programul are un termen de 4 ani, la finalul căruia îşi propun ca scop modernizarea şi consolidarea capacităţii şi eficienţei operaţionale a coridoarelor comerciale, îmbunătăţirea serviciilor prestate, lovirea indirectă, dar eficientă asupra corupţiei, asistarea Guvernului Republicii Moldova în implimentarea platformelor de e-guvernare şi a soluţiilor comerciale digitale. 

 

Douglas MUIR, director de program: „USAID îşi ia un Angajament, şi crede că poate investi în Moldova, pentru o perioadă de mai mulţi ani. Noi nu ne uităm după lucruri căzute din cer. Putem obţine ceva spectaculos rapid, dar este mai bine să investim în lucruri care durează mai mult. Ba mai mult, şi noi încercăm să găsim modalităţi de a avea succese mai rapid. Desigur sunt multe lucruri care le putem realiza în acest prim an.”

 

Prin acest nou proiect USAID îşi propune să continuie programele de îmbunătăţire a mediului de afaceri din Moldova.

 

*Acest articol este un produs comercial

inprofunzime acasatv perfecte