protv.md
Financiar
13 Feb 10:24

Savurati luna februarie, fara raceala!

Raceala vine intotdeauna pe nepusa masa si de fiecare data ne strica toate planurile. E de ajuns sa stam in bataia vantului si a curentilor de aer sau sa inghetam un pic in statie, ca deja a doua zi ne trezim cu o infectie respiratorie sau virus, care se manifesta prin dureri de cap, nas infundat sau febra. Urmează durerile de gat, cefaleea, slabiciunea, oboseala, tusea si stranutul. Alteori, nu este neaparat sa ne ia frigul, deoarece o infectie virala ne poate pandi oriunde: in transport, centre comerciale si alte locuri publice aglomerate. O raceala o pot usor “inhata” copiii, oamenii cu imunitatea scazuta, mai ales cei care sufera de afectiuni cornice sau au trecut recent printr-o boala, batranii si persoanele din grupurile de risc.

 

Ideal ar fi  să ieşim din răceală fără complicaţii, în condiţiile în care o tratatăm corect şi la timp. Cum putem fi cei mai buni prieteni cu sănătatea - aflăm în cea mai apropiată farmacie «Hippocrates». Adevărul este, că cea mai bună metodă de tratare a răcelii este prevenirea acesteia: evitarea locurilor aglomerate, întărirea imunităţii şi fortificarea organismului. Iar ca să înţelegem de ce unii au nasul înfundat imediat ce îngheaţă la picioare, iar alţii nicicum nu reacţionează la aşa ceva, trebuie să ştim, că secretul este în imunitatea noastră! 

 

Dacă nu vreţi să vă îmbolnăviţi - adoptaţi un mod de viaţă sănătos, faceţi gimnastică de dimineaţă, lăsaţi-vă de fumat şi mâncaţi produse bogate în vitamine. Alimentaţia D-voastră trebuie să fie una sănătoasă, iar din meniu nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete.

 

Dacă imunitatea ne dă de gol, în ajutor ne vin preparatele pentru întărirea acesteia. Nu este cazul, însă, să luăm cu asalt farmaciile! În Moldova automedicaţia este la scară largă, mai ales din motivul, că în farmacii poţi găsi orice medicament, fără nici o problemă. Dar trebuie să ştim, că orice mixtură, chiar şi cea mai inofensivă, are contraindicaţii, care pot duce la cele mai serioase reacţii adverse.  

 

Nu uitaţi: afecţiunile virale, la care se referă şi gripa, deseori duc cu sine complicaţii serioase. Iar preparatele antibiotice, arma medicinii moderne, sunt eficiente şi pot fi prescrise doar în cazul afecţiunilor de origine bacteriană! Tocmai de aceea, decidem ce şi cum tratăm consultând nu Internetul sau prietenii, ci medicul sau farmacistul. Fiţi atenţi, nu cumpăraţi medicamente fără a consulta un medic sau un farmacist!  

 

Reducerea duratei bolii şi minimizarea reacţiilor adverse şi a complicaţiilor posibile este o sarcină importantă şi deloc uşoară pentru reţeaua de farmacii «Hippocrates». Tocmai de aceea, aici veţi găsi consultanţi pregătiţi să ofere gratis recomandaţii la cel mai înalt nivel profesional. Sfaturile farmaciştilor de la «Hippocrates» vor fi de un real folos şi ajutor în alegerea corectă a preparatelor medicale şi în evitarea sau soluţionarea unor eventuale probleme pe durata tratamentului. 

 

Mulţi dintre noi simt o disfuncţie a organismului şi primele semne ale bolii chiar până la apariţia primelor simptome. Iar pentru un tratament eficient şi rapid este important să prindem anume acest moment. Farmaciştii «Hippocrates» de calificare înaltă oferă inclusiv acel ajutor medical profesionist ce ţine de depistarea şi interpretarea corectă a acestor simptome şi pot contracara la timp cele mai grave forme ale afecţiunilor, sugerând un eventual tratament. 

 

Să fiţi sănătoşi şi să aveţi grijă de voi şi de cei dragi! În rest – puteţi conta pe specialiştii «Hippocrates», care sunt mereu alături, mereu cu grijă!

 

 

 

 

 

*Acest articol este un produs comercial

inprofunzime acasatv perfecte