Programul " Burse pentru Viitorul Tau!" si-a desemnat castigatorii. 37 de studenti de la 9 institutii de invatamant din tara au primit burse in valoare de 7000 lei fiecare in cadrul concursului organizat de Centrul de Informatii Universitare (CIU) in parteneriat cu BC "Moldova Agroindbank" SA (MAIB).

Publicat:01.06.2018, 05:51

22 dintre câstigatori sunt studenti din familii cu venituri modeste, înmatriculati în anul I de studiu la institutiile de învatamânt superior din Moldova si 15 bursieri sunt câstigatori ai editiilor precedente, promovati în anul II si III de studii, care au candidat pentru reînnoirea burselor.

La eveniment au participat Ministrul Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Svetlana Cebotari, Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, Presedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, Vicepresedintele Consiliului Rectorilor, Gheorghe Avornic.  

Serghei Cebotari a mentionat în timpul ceremoniei de decernare ca din 2014, MAIB a depus eforturi pentru a consolida proiectul,  punând accentul pe continuitate, pentru a oferi mai multa siguranta si încredere bursierilor. „Vreau sa cred ca prin acest proiect reusim sa va dam un plus de motivatie ca sa aveti rezultate academice si mai frumoase si cunostinte bogate pe care sa le implementati pentru a crea un viitor prosper  acasa.” 

La rândul sau, Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare, a specificat: „Ne bucura enorm faptul ca, împreuna cu partenerul nostru fidel, Moldova Agroindbank, am reusit sa continuam acest proiect de valoare si sa oferim suport tinerilor care necesita sprijin financiar pentru a absolvi cu succes anul de studii. Bursierii au dat dovada de performante academice, fapt ce demonstreaza ca merita sa investim în tinerii de astazi pentru a beneficia de specialisti pregatiti pe viitor.” 

Heba Verebcean, studenta în anul I la Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie, a mentionat ca bursa reprezinta un suport considerabil  pentru procesul de studiu. „Vreau cu toata fiinta mea ca aceasta contributie sa se încununeze cu lauri de succes si cu performante academice deosebite.”

Programul „Burse pentru viitorul tau” a ajuns la cea de-a 4-a editie. În concursul din acest an, au participat 85 de studenti, de la anul I, II si III de studii, sectia zi, de la 12 institutii de învatamânt superior din tara. Dosarele depuse pentru concurs au fost evaluate de catre o comisie independenta de experti. Pe parcursul celor patru editii anuale ale programului, peste 420 de studenti au participat la concurs, fiind oferite în total în jur de 170 de burse.

* Acest articol este un produs comercial