protv.md
Financiar
18 Dec 14:22

In ce tari se traieste cel mai bine. Topul oraselor, dominat de Europa

Compania de cercetare Mercer a publicat cel de-al 19 raport anual care masoara calitatea vietii pentru expati in marile orase ale lumii, iar primul in clasament este pentru al 8-lea an consecutiv o capitala europeana, scrie The Independent.

 

La realizarea clasamentului, cercetătorii de la Mercer iau în calcul factori precum infrastructura, transporturile sau alimentarea cu electricitate, dar şi aceesul la educaţie şi sănătate sau siguranţa personală.

 

Potrivit raportului Quality of Living 2017, capitala Austriei, Viena, este pentru cel de-al 8-lea an consecutiv oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii pentru străinii care muncesc aici.

 

Viena este urmat, la distanţă foarte mică, de Zurich (Elveţia) şi Auckland (Noua Zeelandă).

 

Top 10 este dominat de oraşe din Europa, Canada, Noua Zeelandă şi Australia. Primul oraş american care apare în top este San Francisco, pe locul 29. Londra este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din Regatul Unit, însă se regăseşte abia pe locul 40 în clasamentul mondial.

 

La capătul celalalt al clasamentului, oraşul în care se trăieşte cel mai rău este capitala Irakului, Bagdad, oraş măcinat de război şi terorism în ultimii 10 ani. Pe penultimul şi antepenultimul loc se situează Sana’a (Yemen) şi Brazzaville (Congo), oraşe din ţări aflate în război şi care se luptă cu terorismul.

 

TOP 10 oraşe cu cea mai bună calitate a vieţii:

 

1. Viena, Austria
2. Zurich, Elveţia
3. Auckland, Noua Zeelandă
4. Munchen, Germania
5. Vancouver, Canada
6. Dusseldorf, Germania
7. Frankfurt, Germania
8. Geneva, Elveţia
9. Copenhaga, Danemarca
10. Basel, Elveţia/Sydney, Australia

 

Pentru prima dată în 2017, Mercer a realizat şi un clasament care ia în calcul doar infrastructura oraşelor, iar acest top este diferit faţă de primul, dar dominat tot de ţări din Europa.

 

TOP 10 oraşe cu cea mai bună infrastructură:

 

1. Singapore, Singapore
2. Frankfurt, Germania
3. Munchen, Germania
4. Copenhaga, Danemarca
5. Dusseldorf, Germania
6. Hong Kong, Hong Kong
7. Londra, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
8. Sydney, Australia
9. Hamburg, Germania
10. Vancouver, Canada/Zurich, Elveţia

 

“Instabilitatea economică şi socială şi schimbările politice din ultimul an se adaugă la provocările multinaţionalelor care analizează calitatea vieţii în diferitele ţări ale lumii, unde au expaţi. Pentru multinaţionale şi pentru guverne este esenţial să aibă informaţii clare, detaliate şi corecte despre calitatea vieţii, pentru a-şi putea compensa angajaţii pe măsură, dar şi pentru a putea face planificări pe termen lung. În situaţii de incertitudine, organizaţiile care plănuiesc să trimită forţă de muncă în străinătate şi să deschidă birouri noi primesc informaţii clare, inclusiv în ceea ce priveşte viabilitatea mediului de business local şi atractivitatea pentru talente”, a declarat, la lansarea raportului, Ilya Bonic, senior partner la Mercer.
inprofunzime acasatv perfecte